Седница Скупштине општине Горњи Милановац: Усвојен први овогодишњи ребаланс буџета

Данашња седница Скупштине општине Горњи Милановац реализована је кроз једанаест тачака дневног реда, а међу првима је било разматрање и усвајање првог буџетског ребаланса. Рад и дневни ред скупштине искоментарисао је Лазар Николић, председник Скупштине општине Горњи Милановац.

Основни разлог за одржавања данашње седнице Скупштине општине била је одлука о ребалансу буџета. Морали смо да пренесемо неутрошених средстава из прошле године, као и трансферисаних средстава које смо добили државе после одлуке о буџету да бисмо што пре спровели јавне набавке и саме те пројекте. У питању je још једно у низу игралишта које ћемо градити у Г.Милановцу, као и изградња котларнице у ОШ„Десанка Максимовић”. Такође, донели смо Одлуку о спровођењу конкурса за избор директора Јавног предузећа за изградњу. Једна од тачака дневног реда био је Извештај о раду локалног омбудсмана, где смо могли да чујемо са каквим се све проблемима и дилемама суочавају наши суграђани – рекао је Николић.

Одборници су дали сагласност на све тачке дневног реда што значи да започиње њихова реализација о јавним набавкама које ће уследити и детаљније о буџету рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

-Овим ребалансом је предвиђено да се пренесу средства из претходне године која нису утрошена за изградњу затвореног базена, јер смо мало каснили у динамици изградње, и због тога у децембру месецу нису могла сва средства да буду пренесена. У ту намену сада је пренесено деведесет три милиона динара.  Седамнаест и по милиона утрошено је за додатне радове. Мислим да је то веома важно истаћи да људи знају да смо имали додатних радова када је у питању осветљење самог паркинг простора, као и за уређење зелених површина, за наводњавање, за кровну конструкцију на старој згради, која се користи за хлорисање и тако даље, тако да смо тај део новца определили за те радове. Што се тиче нових пројеката, одмах након ове скупштине можемо да расписујемо Јавну набавку за изградњу терена за кошарку и одбојку са трибинама на отвореном као и теретане, и наравнo за замену система за грејање у ОШ „Десанка Максимовић“. Са заменом система грејања у поменутој школи као и са заменом система грејања у ПУ „Сунце“, сви објекти јавне намене у граду биће прикључени на систем грејања еколошки исправних горива – изјавио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Данашње скупштинско заседање је протекло у радној и конструктивној атмосфери. Након сат времена излагања и разматрања свих тачака одборници су успешно завршили данашњи рад.

 

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ 

Previous Први ребаланс буџета општине Горњи Милановац