Sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac

Posle dvočasovne rasprave danas je usvojena Odluka o budžetu za narednu 2014. godinu kao prva tačka dnevnog reda na današnjoj sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac . Polemiku oko raspoređivanja budžetskih sredstava za novu 2014. godinu vodili su odbornici Nove Srbije, Demokratske stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, Demokratske stranke Srbije i drugi. Generalno svi su pozitivno ocenili izradu nacrta budžeta i preraspodelu sredstava, dodajući pojedine predloge koji bi mogli biti ostvarivi ukoliko dođo do priliva neplaniranih sredstava ili u slučajevima budžetskog rebalansa.
Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković se zahvalio svim budžetskim korisnicima na blagovremeno izrađenim realnim planovima i programima u novoj godini, a posebnu zahvalnost uputio je nadležnom odeljenju Opštinske uprave i komisijama, kao i svima koji su učestvovali u izradi novog budžeta. On je rekao da postoji jedna zvanična dobra ocena republičkih organa o funkcionisanju i radu opštine Gornji Milanovac i da će se tako nastaviti i ubuduće. Kako je naznačio i buduća ekonomska politika vodiće se kao i proteklih godina bez nepotrebnih zaduživanja, racionalnim i planskim korišćenjem sredstava i štednjom. Možemo biti zadovoljni što smo u jednoj teškoj godini dosta uradili počev od glavne ulice, seoskih puteva, zgrade Opštinske uprave, seoskih vodovoda, školskih ustanova i tako dalje, rekao je predsednik Mirković i napomenuo da će se na isti način raditi i u buduće. Od kapitalnih investicija koje će biti realizovane u idućoj godini predsednik opštine je pobrojao rekonstrukciju Dom kulture i zgrade Opštinske uprave u ulici Tihomira Matijevića, izgradnju škole u Semedraži i aneksa vrtića, završetak glavne ulice, vodovod ka Rudniku, pristupnu saobraćajnicu, novu industrijsku zonu i drugo. On je danas i izrazio zahvalnost gornjomilanovačkoj privredi koja je i dalje među najačim izvoznicima u Moravičkom okrugu i koja izuzetno doprinosi razvoju naše opštine.

Pored Odluke o budžetu, danas je usvojena i Odluka o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredoine opštine Gornji Milanovac, kao i Odluka o usvajanju dopune cenovnika ugostiteljskih usluga JP „Sportsko rekreativni centar“ Gornji Milanovac. Danas su jednoglasno razrešeni i imenovani članovi školskih odbora OŠ „Kralj Aleksandar I“ i Gimanzije „Takovski ustanak“

Gromoglasnim aplauzom odboronika na današnjem zasedanju gornjomilanovčke Skupštine opštine u prepunoj sali pozdravljena je Odluka Osnovnog javnog tužilaštva u Čačaku koju je javno pročitao predsednik opštine Milisav Mirković, a kojom se odbija pokretanje krivičnog postupka po krivičnoj prijavi Opštinskog odbora Demokratke stranke, odnosno predsednika OODS Nebojše Gojkovića jer ne postoje osnovi sumnje o izvršenju krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, kao ni bilo kog drugog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.
Podsećamo krivična prijava OO DS protiv predsednika opštine podneta je 29.07.2013.godine povodom organizovanja koncerta estradne umetnice Ane Bekute na Gradskom trgu u okviru aprilskih dana i svečanosti povodom obeležavnja Dana opštine.

Previous Sastanak sa predstavnikom „Autoprevoza“.