Eng

Es

It

Sp

Шеста седница Скупштине општине

Шеста седница Скупштине општине

У четвртак, 24. новембра, одржана је шеста редовна седница Скупштине општине Горњи Милановац. На дневном реду била је 31 тачка.

На почетку седнице, одборник Драган Марјановић обавестио је председавајућег и одборнике да ће у будућем периоду наступати као самостални одборник, пошто је напустио одборничку групу Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС).

Прва и друга тачка дневног реда биле су избор председника и заменика председника Скупштине општине. Одборници су са 26 гласова ЗА изабрали Бошка Миловановића за новог председника а Зорана Радовановића за новог заменика председника Скупштине општине. Обојица из одборничке групе Александар Вучић – Србија побеђује.

Одборници су једногласно усвојили све тачке дневног реда.

Усвојен је Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за период 01.01. – 30.09.2016. године и Одлукa о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за 2016. годину. Председник општине Дејан Ковачевић истакао је да је ово последњи ребаланс у овој години и да ће на наредној седници Скупштине општине бити усвојен буџет општинеГорњи Милановац за 2017. годину.

Усвојене су и три тачке дневног реда које се односе на статусну промену и припајање Јавног предузећа за путеве Јавном предузећу за изградњу општине. Ново, јединствено, Јавно предузеће за изградњу општине почеће да ради од 1. децембра 2016. године.

Нова Одлука о финансирању потреба и интереса грађана у области спорта на територији општине Горњи Милановац усаглашена је са новим Законом о спорту из 2016. године, неусклађеност са Законом старе Одлуке била је главни разлог зашто је стављена ван снаге на прошлој седници Скупштине општине. Усвојена је и Одлука о оснивању Установе „Спортско-рекреативни центар“ Горњи Милановац, која је такође у складу са Законом о спорту. У року од 90 дана биће усвојена нова акта Установе и изабрани директор, Управни и Надзорни одбор.

Као деветнаеста тачка дневног реда усвојена је Одлука о покретању иницијативе пред Републичком дирекцијом за имовину за пренос права својине на катастарској парцели број 8 КО Шилопај са зградама које се на истој налазе са Републике Србије на општину Горњи Милановац. То је свакако значајна ствар за становнике Шилопаја и околних места, јер према речима одборника Драгана Марјановића ОШ „Светозар Милетић“ из Земуна има намеру да у Шилопајској школи организује „Школу у природи“ за своје ученике.

Одборници су разрешили дужности досадашњу директорку Апотеке Горњи Милановац и за вршиоца дужности директора именовали др Милована Росића, који је до сада обављао дужност здравственог инспектора при Министарству здравља. Како је истакао председник општине Дејан Ковачевић недопустиво је да Апотека има дуг од преко 60 милиона динара, што је и главни разлог за смену досадашње директорке.

Фото: „Таковске новине“

Усвојена је Одлука о изменама и допунама одлуке о радном времену угоститељских објеката. Како је истакао начелник Општинске управе Александар Јевтовић ове измене су биле потребнезбог жеље да се створи једнообразна политика о радном времену у Моравичком округу и да бензинске пумпе које раде 24 часа, у том периоду могу да раде и угоститељски објекти у њима.
Одборници су усвојили и Одлуку о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2017. годину на територији општине Горњи Милановац као и Одлуку о прибављању неизграђеног грађевинског земљишта у јавну својину општине Горњи Милановац за потребе уређења површина јавне намене.<p
</p

Усвојена су и Решења о разрешењу и именовању готово свих Школских одбора, испред јединице локалне самоуправе.

Једногласно су усвојене и следеће тачке дневног реда: Извештај о раду ПУ „Сунце“ за радну 2015/2016. годину, Годишњи план рада ПУ „Сунце“ за радну 2016/2017. годину, Измена и допуна финансијског плана и програма пословања ЈП за изградњу општине за 2016. годину, Измена и допуна програма пословања ЈП „Спортско-рекреативни центар“ за 2016. годину, Измена и допуна програма пословања ЈП за путеве за 2016. годину и Разматрање Одлуке Управног одбора ЈП за водоснабдевање „Рзав“ Ариље, број 352/2016 од 26. октобра 2016. године.

Previous Обилазак радова у дворишту Цркве

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I