Eng

Es

It

Sp

Скупштини упућен предлог Одлуке о јавним паркиралиштима

Скупштини упућен предлог Одлуке о јавним паркиралиштима

У Великој сали органа општине Горњи Милановац одржана је двадесет девета седница Општинског већа општине Горњи Милановац. На дневном реду нашло се двадесет шест тачака.

Након усвајања Записника са претходне седнице, Општинско веће донело је Закључак о утврђивању предлога Одлуке о јавним паркиралиштима на територији општине Горњи Милановац и упутило га Скупштини општине на разматрање и усвајање.

„У сарадњи са Јавним предузећем за изградњу општине, којем је поверен посао уређења паркиралишта и наплате паркирања, уз сагласност Општинског већа донећемо посебне акте који још недостају да се ова област уреди у потпуности. Очекујем да до Нове године завршимо комплетан посао око јавних паркиралишта и да ће од 1. јануара систем профункционисати. Ову Одлуку, која је данас усвојена, радила је стручна комисија и при изради Одлуке посматрани су примери како је ова област уређена у другим местима у Србији. Посао је поверен Јавном предузећу за изградњу општине и нама није циљ зарада на том послу, већ да се уреде паркинг простори како не би имали константне гужве и закрчења свих улица у ужем центру града“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Већници су усвојили и Закључак о прихватању предлога Одлуке о изради Плана детаљне регулације „ЦРКВА БРЕЗОВИЦА“ у Брезовици и упутили га Скупштини општине на разматрање и усвајање.

Такође, усвојене су две тачке дневног реда које се односе на изборе за Савете месних заједница и то Решење о броју чланова Савета месних заједница на територији општине Горњи Милановац и Решење о именовању Комисије за избор чланова Савета месних заједница на територији општине Горњи Милановац..

„Одлуком Скупштине општине, на последњој седници, прописан је рок од 60 дана за расписивање избора у месним заједницама и тај рок ће бити испоштован. Комисију за избор чланова Савета месних заједница чиниће начелник Општинске управе Александар Јевтовић, председник Скупштине општине Лазар Николић, секретар Скупштине општине Тијана Радивојевић, запослени у Општинској управи Бранко Мартиновић и Мирослав Миловановић. Комисија ће спровести изборе по свим месним заједницама. Задатак Комисије је да ближе одреди процедуре за спровођење избора, на основу Одлуке Скупштине општине и Решења председника општине о расписивању избора“, истакао је председник општине.

Општинско веће донело је Решење о давању сагласности на предлог посебног програма коришћења субвенција ЈКП „Горњи Милановац“ за 2017. годину и Решење о прихватању измена и допуна програма пословања ЈКП „Горњи Милановац“ за 2017. годину и упутило га Скупштини општине на разматрање ради давања сагласности.

Донета су Решења о давању сагласности на измене и допуне финансијских планова за 2017. годину Установа Културни центар, Библиотека „Браћа Настасијевић“, Туристичка организација општине, Музеј рудничко-таковског краја, Спортско-рекреативни центар, Апотека Горњи Милановац и Предшколска установа „Сунце“.

Општинско веће донело је Решења о давању сагласности на измене финансијских планова за 2017. годину за основно и средње образовање.

Због ребаланса буџета, усвојене су и измене и допуне финансијских планова за 2017. годину директних буџетских корисника – председник општине, Скупштина општине, Општинска управа и Општинско правобранилаштво.

Такође, донет је Закључак о давању сагласности за забрану саобраћаја у одређеним улицама за време вашара, који се одржава у четвртак, 19. октобра 2017. године.

Општинско веће донело је Закључак о давању сагласности председнику општине Горњи Милановац за доношење Решења о додели бесповратне новчане помоћи пољопривредним произвођачима који су претрпели штету на пољопривредним културама услед дејства елементарне непогоде – јаке кише са градом 12. августа 2017. године.

„Пољопривредни произвођачи на које се односи овај Закључак су пољопривредни произвођачи који су претрпели штету на пољопривредним површинама у насељеним местима за која је проглашена ванредна ситуација Одлуком председника општине о проглашењу ванредне ситуације на делу територије општине Горњи Милановац број: 1-87-9/2017 од 14. августа 2017. године, и то: Горњи Бранетићи, Горњи Бањани, Доњи Бранетићи, Озрем, Лозањ, Теочин, Полом, Брезна, Трудељ и Бело Поље, а која је записнички констатована од стране службених лица Општинске управе општине Горњи Милановац. Средства за реализацију овог Закључка износе 4.000.000,00 динара и обезбеђена су Одлуком Министарства државне управе и локалне самоуправе број: 401-00-227/2017-24 од 22. септембра 2017. године која представља основ за Уговор о бесповратном коришћењу средстава закључен између Министарства државне управе и локалне самоуправе и општине Горњи Милановац”, истакла је Милка Недељковић из Канцеларије за пољопривреду.

Општинско веће усвојило је и Решења по жалби грађана, Решење о увећању апропријације и Решења о употреби средстава текуће и сталне буџетске резерве.

Previous Једанаести Сајам запошљавања

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I