Eng

Es

It

Sp

Сложност у Горњем Милановцу

Сложност у Горњем Милановцу

С` чиме ћемо пред Милоша!?… наследном солидарношћу и јединством!

Ових дана у време припреме обележавања великог јубилеја Два века од подизања Другог српског устанка, изражена је добра воља многобројних појединаца, привредника и удружења, а свако у складу са својим могућностима, да помогне организацију прославе која изискује како велика новчана издвајања, тако и логистичку и сваку другу помоћ.

Новчану помоћ до сада је уплатила компанија РОЦ Рудник у вредности 200.000 динара, компанија Спектар са 70.000 динара, Звезда-Хелиос донираће велику количину боје за извођење молерско – фарбарских радова на мостовима преко реке Деспотовице код Таковског игралишта и хале „Бреза“, као и фарбање фасада појединих објеката од друштвеног значаја. Компанија Таково – Свислајoн донираће 150.000 динара, као и производе ове компаније најпре у облику алкохолних пића-„Виљамовке“ 50 литара – за потребе поклона при пријему страних делегација. Такође, својом донацијом помогла је и Типопластика са 50.000 динара.

Грађевинска фирма „Интерплет градња“ ће бесплатно извршити реконструкцију спољног зида код зграде градског Музеја са специјалном припремом за сликање мурала на читавој површини зида са мотивима из Другог српског устанка, а који ће добровољно волонтерски да осликају млади Уметничке школе из Чачка.

Група горњомилановачких привредника покренула је иницијативу да донирају постављање лед екрана на улазу у град из правца Београда, на коме ће се даноноћно емитовати грб општине и добродошлица на нашу територију са кратким описом и карактеристикама горњомилановачког краја, као и публиковање описа милановачких привредника по којима је и препознатљива наша општина.

За потребе свечане академије приликом доделе општинских признања и клутурног програма у хотелу Шумадија, власник овог угоститељског објекта бесплатно је уступио на коришћење салу хотела тог дана, док ће милановачка фирма Стаге сyстем без надокнаде обезбедити бину, разглас са микрофонима, амбијенталну расвету са светлосним топом и транспорт.

Црногорска фирма „Мегасоунд“ донирала је општину Горњи Милановац дечјим игралиштима у вредности 70.000 евра. Намера ове црногорске фирме је да поклони општини Горњи Милановац седам дечјих мобилијара, вредности 10.000 евра по једном игралишту, израђеног од квалитетног дрвета са пратећим атестима и сертификатима за мобилијар.

Чланови Удружење ловаца и риболова ће без надокнаде извршити чишћење речног корита из правца Чачка кроз организовани вид у форми акције. Док ће волонтерски у чишћењу подручја општине учествовати многобројни добровољци у акцији „Уредимо наш град и општину“, предвиђену за 4.април, од припадника Војске, школа, спортских организација, општинара, јавних предузећа и установа, удружења, Црвеног крста…

Некадашња солидарност…

Previous Обреновићи у музејским и другим збиркама Србије

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I