Анђела, Софија и Есма овогодишње учеснице “Ритма Европе“

Aнђела, Софија и Есма овогодишње учеснице “Ритма Европе“

Највеће дечије музичко такмичење „Ритам Европе“, које се емитује на телевизији са националном покривеношћу има традицију дугу већ више од 12 година и подржано је од стране амбасадора земаља Европе, Израела и Аустралије. „Ритам Европе“ је такмичење које окупља децу и омладину узраста од 14 до 21 године која поред свог града или општине, представљају и певају на језику једне од земаља Европе, Израела или Аустралије.

     Аудиција за учеснике који ће представљати општину Горњи Милановац на овогодишњем такмичењу „Србија у ритму Европе“ одржана је данас у Свечаној сали Културног центра, а аудицији је присуствовао и директор телевизијског програма “Ритам Европе” Игор Карадаревић.

 –Прва српска телевизија већ осам година организује Дечији телевизијски фестивал који је такмичарског, а уједно и дипломатског карактера. Наше аудиције су се уско профилисале, на њима су деца која заиста желе да учествују и да се појаве на телевизији  и одавно се изгубио онај моменат када дође више од 150 деце па ми имамо проблем кога да одаберемоТај тренд видим и у Црној Гори и у БиХ, то је сада уско профилисан одабрани број такмичара. Данас ћемо послушати Милановчанке, погледати њихов наступ, разговарати са њима, многе од њих су већ наше познанице са ранијих аудиција, тако да ћемо видети колико су напредовале. Желео бих да изразим велику захвалност вашем граду и председнику, господину Дејану Ковачевићу на указаном поштовању и  одличној сарадњи. Ове године имамо новитете.  О нашем продукционом тиму  певачки ће се бринути  екипа која води рачуна о групи “Hurricane”. Као директор програма пожелео сам више  квалитета у такмичењу. Овај пут, то је сарадња са људима  који су направили песме “Hasta la vista” и “Loco Loco”, која је ишла на велику Евровизију, а победила на нашим Беовизијамаони ће сада водити рачуна о девојкама из Горњег МилановцаСматрам да, за поверење које нам је председник општине указао треба да се одужимо што квалиетнијим односом према деци и нашим координаторима. Мислим да ће ова година у Зрењанину показати прави облик наше сарадње –закључио је Карадаревић. 

     Одлуком стручног жирија изабране су овогодишње представнице Општине Горњи Милановац: Анђела Рељић, Софија Ранисављевић и Есма Ајдаровски.     

        Победник такмичења одређује се сабирањем СМС гласова, гласова жирија градова учесника и гласова стручног жирија. Град победник као награду добија следеће године телевизијски пренос на националној телевизији из свог града као и промоцију свог града на националној телевизији, а деца града победника наградно путовање у земљу коју су у телевизијском програму представљала.

     Град Домаћин телевизијског преноса “Србија у ритму Европе” 2023. је општина Зрењанин.

 

  КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Председник обишао радове на изградњи затвореног базена