Срце је моје виолина – Отворен 5. Сабор виолине у Прањанима

Пети по реду Сабор виолиниста Србије свечано је отворен данас у Прањанима. Присутнима се у име Саборског одбора обратио председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић.

– Пет година је врло брзо прошло, али за тих пет година успели смо да променимо и Прањане и прањански крај. Са великим улагањима Републике Србије и Општине Горњи Милановац Прањани нису више само једно од села, већ једна угледна варошица за коју се чује на све четири стране света. Поновићу оно што сам недавно рекао, а то је да Прањани нису само мисија „Халијард“ и Сабор виолиниста Србије, Прањани су сви добри људи који ту живе и који су нама омогућили једно овако лепо дружење које ће се, Боже здравља, наставити и у будућности. За ових пет година много смо урадили, а данас, на овај мали јубилеј издали смо и једну монографију о ових пет година Сабора. Да неко сутра, када буде обележавао педесет година Сабора виолиниста Србије, види како смо ми кренули и који су то били почетни кораци – рекао је Ковачевић.

Овогодишњи домаћин Сабора, српски глумац и редитељ, Радош Бајић, присутне је поздравио стиховима Добрице Ерића и овом приликом изјавио да му је велика част што је одабран за домаћина манифестације која се одржава у овом херојском крају и додао:

– Желим да вам као домаћин овог петог јубиларног Сабора поручим да ове дане у Прањанима проведете ведрог духа, да будете весели, опуштени и насмејани. Ако је неко случајно посвађан, нека лепо пружи руку један другоме и нека се измири. Желим вам радост, срећу, здравље вашим породицама, деци, унуцима и да се у наредним годинама виђамо у прелепим Прањанима.

Након обраћања домаћина, уследила је поздравна реч здравичара и дизање саборске заставе. Отпочело је саборско коло, а после тога отворена је изложба „Пет година које су промениле Прањане”.

Вечерашњи музички део програма Сабора виолинста Србије обележиће концерт Лепе Лукић, Такмичење младих виолиниста Србије, као и наступ Јелене Броћић, Радише Урошевића и Дејана Недића Тејовца.

Previous Асфалт стигао и у МЗ Заграђе