Eng

Es

It

Sp

Srpski festival svetske muzike u Takovu

Srpski festival svetske muzike u Takovu

Festivalski dani trećeg po redu „Srpskog festivala svetske muzike“ na prostoru znamenitog mesta „Takovski grm“ u Takovu, završavaju se večeras koncertom Miroslava Ilića i muzičkog sastava „Stari grad“.
Ova internacionalna muzičko-kulturna i turistička manifestacija, otvorena je 5.avgusta, koncertom Jelene Tomašević i učešćem domaćih i stranih izvođača, a program je zvanično započet obraćanjem predsednika opštine Gornji Milanovac Milisava Mirkovića. Tom prilikom Predsednik opštine je istakao da je Takovo sa opštinom Gornji Milanovac idealno mesto za održavanje ovog festivala, kako zbog istorije i kulture podneblja, tako i zbog seoskog turizma koji želimo da predstavimo gostima i svetu i da je u ovom trenutku Takovo na mapi sveta najlepša razglednica čije redove ispisuju muzičari različitih verskih i nacionalnih pripadnosti“ .
Za predhodna tri festivalska dana publika je uživala u nastupima osam domaćih i stranih bendova, sa više hiljada posetioca. U predstavljanju bendova iz više zemalja, istakli su se  Barut & Inga Juuso iz Norveške, Cubalcanica izKube, Andra Generationen izŠvedske, The morning orchestra iz Engleske, a među domaćim muzičarima predstavili su se orkestri Gipsi Aleksići, Šumadija sa gostima, nosilac titule prve trube jubilarnog 50. Sabora u Guči Dejan Petrović, rok bend Bajaga i instrukturi i drugi. Tako da je publika imala priliku da uživa u mešavini različitih vidova muzike, pre svega romske i laponske, kao i nezaobilazne balkanske muzike, ali u ovom slučaju u potpuno novom svetlu.
Treći srpski festival svetske muzike je produkt Norveškog projekta „Tuti Serbia“, čiji su pokrovitelji Norveško ministarstvo za inostrane poslove i partnerstvo Opštine Gornji Milanovac i komune Vefsn. Kompletnu organizaciju je preuzelo Udruženje građana „Srpski festival svetske muzike“, uz pomoć ambasade Kraljevine Norveške, opštine Gornji Milanovac, brojnih sponzora i prijatelja festivala. Prema rečima organizatora, festival je prošao u najboljem mogućem redu zahvaljujući velikoj pomoći pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova, članova udruženja „GM optimist“ i službi JKP Gornji Milanovac, mnogobrojnih redara i angažovanih u festivalskom parking servisu. Izuzetno zahtevnu scensku tehničku produkciju realizovala je producentska kuća “ Akva Tim“ iz Gornjeg Milanovca .

Na festivalskoj manifestaciji su prezentovane i različite izložbe domaće radinosti, ekološki praktični i edukativni sadržaji, kao i turistička ponuda takovsko-rudničkog kraja, a u toku je i tradiconalni takovski vašar koji se svake godine održava na značajan crkveni praznik Sveti Pantelej.
Zahvalnica opštini Gornji Milanovac za učešće u pripremi i realizaciji festivala „SERBIA WORLD MUSIC FESTIVAL 2011“

Претходни Memorijalni turnir u šahu

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I