Eng

Es

It

Sp

Станови за интерно расељена лица

Станови за интерно расељена лица

Председник општине Дејан Ковачевић данас је потписао Меморандум о разумевању са предсетавницима Данског савета за избеглице. Предмет овог Меморандума о разумевању је сарадња потписника МоР-а у оквиру пројекта „Подршка достојанственим стамбеним решењима и одрживом начину живота расељених и повратника у Србији“, који финансира ЕУ посредством Делегације Европске уније у Републици Србији.

Овај пројекат је складу са Националном стратегијом за решавање питања избеглих и интерно расељених лица и настојањима Владе Републике Србије да унапреди животне услове избеглих, интерно расељених лица и повратника по споразуму о реадмисији у Србији и у складу са локланим акционим планом Општине Горњи Милановац за решавање питања расељења.

Циљ пројекта, подршка Општини у налажењу и реализацији одрживих одговарајућих решења за социјално угрожена интерно расељена лица и повратнике по споразуму о реадмисији, биће постигнут куповином једног сеоског домаћинства, изградњом једног монтажног објекта и доделом пакета грађевинског материјала за две индивидуалне куће. Корисницима сеоског домаћинства ће такође бити обезбеђен материјал за реновирање куће или потребан намештај или опрема која ће обезбедити достојанственије услове живота. За монтажне куће биће обезбеђен основни намештај и бела техника.

Овај пројекат ће реализовати Дански савет за избеглице до 29.фебруара 2020.године.

Previous Председник општине и привредници у посети Норвешкој

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I