Strane delegacije u poseti Opstini Gornji Milanovac povodom Dana opstine

Predsednik opštine Milisav Mirković upriličio je danas prijem u svom kabinetu za juče pristigle članove delegacija bratskih isnostranih opština koji su došli na proslavu Dana opštine i 198.godišnjicu od podizanja Drugog srpskog ustanka i 160 godina od osnivanja Gornjeg Milanovca. Na prijemu pojedinačno su ugošćeni članovi opštinskog saveta makedonske opštine Kavadarci Blaze Tasev, Ljupčo Delov i gospođa Milka Totovska. Ispred slovenačke opštine Sežana na prijemu je bio bivši župan ove opštine Miroslav Klun, dok će sadašnje rukovodstvo opštine Sežane u sastavu od šest članova na čelu sa županom stići na centralnu manifestaciju 23.aprila. Opštinu Budva iz Crne Gore predstavljao je ugledni privrednik i odbornik u Skupštini opštine Budva Blažo Radoman. Tri člana opštinskog saveta opštine Kumanovo Aleksanadar Arsić, Ivica Kostovski i Brane Bojkovski su predstavnici opštine Kumanovo iz Makedonije
Tokom prijema predsednik Mirković poželeo je svim gostima prijatan boravak u opštini Gornji Milanovac, iskoristivši priliku da goste upozna sa istorijskim, geografskim, privrednim, kulturnim i sportskim prilikama zastupljenim na području gornjomilanovačke opštine. Predlagajući uspostavljanje, kao i obnavljanje saradnje, na svim ovim poljima. Gosti su nakon prijema, prema porotokolu, imali mogućnost da obiđu pojedine privredne organizacije, kao i sportske i druge objekte u zavisnosto od interesovanja. Na proslavu povodom Dana opštine stigli su članovi slovenačke opštine Starša Anton Kirbiš i Ivan Paveo, kao i četrnaest članova delegacije opštine Herasti iz Rumunije.
Najavljeno je da tokom sutrašnjeg dana doputuju i članovi delagacija Slovenj Gradec i Sežana iz Slovenije, kao i članovi opštine Vlasenica iz Republike Srpske.
Svi gosti će u Takovu 23.aprila položiti vence u čast palim ustanicima u Drugom srpskom ustanku.

Previous Povodm Dana opstine odrazane mnogobrojne svecanosti