Studentima sa područja gornjomilanovačke opštine ostalo još desetak dana da se prijave za studentsku stipendiju

Konkurs za dodelu studentskih stipendija za studente sa područja opštine Gornji Milanovac za narednu školsku godinu završava se krajem ovog meseca. Trideset i sedam studentskih zahteva primljeno je od početka novembra, od kada je raspisan konkurs, do današnjeg dana. Prema procenama u nadležnom opštinskom odeljenju očekuje se preko stotinu prijava, dostavljenih do 29.novembra kada se završava konkurs.
Pravo na studenstku stipendiju imaju studenti od druge do završnih godina fakulteta, a koji se školuju na akademskim i osnovno strukovnim studijama ili studijama drugog i trećeg stepena. Odnosno, master akademskim i specijalističkim akademskim studijama. Studenti trećeg stepena ili studenti doktorskih akademskih studija mogu biti podnosioci zahteva za stipendiju ukoliko je osnivač obrazovnih ustanova koje pohađaju Republika Srbija.
Takođe, uslov za podnošenje zahteva imaju studenti koji postižu rezultate u studiranju izražene kroz visoku prosečnu ocenu najmanje 8,50.

Za ove namene budžetom opštine Gornji Milanovac u 2013. godini izdvojeno je 8,2 miliona dinara, što je za 30% veći iznos u odnosu na predhodne periode.

Studenti kojima nadležna opštinska komsija odobri korišćenje studenstkih stipendija moći će da dobiju stipendiju u iznosu od 4.700 dinara za studente druge godine, studenti treće godine 5.200, četvrte 5.700 dinara, pete godine studija 6.200 dinara, master studenti 3+2 dobiće 5.700 dinara, master 4+1 raspolagaće mesečno sa 6.200 dinara. Apsolventi mogu raspolagati sa 5.700 dinara, a studenti doktorskih studija sa 7.300 dinara.
Jedan od uslova je i da studenti sa područja gornjomilanovačke opštine nisu konkurenti i za državne stipendije. Naime, prilikom prijave na ovaj konkurs moraju se opredeliti za jednu – opštinsku ili republičku stipendiju.

Previous Dvanaesta sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac