Eng

Es

It

Sp

Сумирани резултати рада Штаба за ванредне ситуације

Сумирани резултати рада Штаба за ванредне ситуације

Штаб за ванредне ситуације општине Горњи Милановац, од проглашења ванредног стања, радио је у складу са Законом о смањењу ризика и управљању ванредним ситуацијама, као и Препоруци о организацији и раду штабова у време ванредног стања. Од почетка ванредног стања Штаб је одржао 17 електронских седница.

У сарадњи са стручно-оперативним тимом и осталим субјектима заштите и спасавања, осим бројних активности, Штаб се непрекидно ангажовао на унапређењу функционалних способности медицинских органа у пружању помоћи оболелима од Ковида-19 (кроз обезбеђење рендген апарата, заштитне опреме за медицинске раднике, набавку дезинфекционих средстава и друго, затим кроз пружање помоћи пензионерима са примањима испод 30.000 динара, социјално угроженима и лицима која су затражила помоћ. Помоћ се огледала у подели близу 9000 пакета.

Општински Штаб за ванредне ситуације непрекидно је информисао јавност о најактуелнијим дешавањима у време ванредног стања одржавањем свакодневних конференција за медије, штампањем обавештења и истицањем истих на најпрометнијим местима.

Да би успешно реализовали напред поменуте задатке, Општинско веће је за ту намену определило укупно 10. 000.000, 00 динара, али је Штаб за ванредне ситуације имао и помоћ привреде у новцу у укупном износу од 1. 857. 500, 00 динара. Милановачки привредници су, осим новчане помоћи, током ванредног стања донирали значајну опрему, али и помоћ у намирницама. Укупна вредност донација у роби је 2. 520. 954,94 динара.

„ Данас је симболично одржана седница Штаба за ванредне ситуације, на овај датум, када се навршава пуне четири године од формирања свих институција на територији општине Горњи Милановац, после избора 2016“, рекао је Дејан Ковачевић, председник општине и командант Штаба за ванредне ситуације.

„ Сумарно могу да кажем да је Штаб у претходим годинама у више наврата имао посла, односно проглашење ванредног стања на деловима територије наше општине због елементарних непогода“, рекао је Ковачевић и додао: „ Пандемија заразном болести Ковид-19 показала је да је општински штаб добро организован, за веома кратко време успели смо да оспособимо све нове капацитете када су у питању Општа болница, Дом здравља, Војска Србије и сви чиниоци дали су све од себе да се што брже прилагодимо ванредном стању. Основали смо Ковид амбуланте и посебне делове болнице за пријем оболелих од вируса корона. ЈКП је дало свој максимум, на најбољи начин је извршило задатак дезинфекције објеката и јавних површина, као и зграда за колективно становање, утрошена је количина од 669 капациета цистерни са раствором натријум хиперхлорида за период нешто краћи од два месеца. Општа оцена рада Штаба за ванредне ситуације је задовољавајућа, сви су дали максимум од себе и одрадили најбоље што је могло у оваквим околностима.“

Од почетка ванредног стања, уведени су телефонски бројеви кол-центара у општини и у Нивеус тиму. Кол-центри су регистровали 1733 позива, пружено је 199 услуга на кућне адресе, остали позиви били су за добијање информација и упутстава.

Штаб за ванредне ситуације имао је помоћ и подршку Владе РС у виду испоручене заштитне опреме.

Previous Горњи Милановац почиње реализацију пројекта који ће бити плаћен новцем добијеним из наградног фонда Владе Швајцарске

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I