Eng

Es

It

Sp

Швајцарска делегација у посети реконструисаној „малој Брусничкој школи“

Швајцарска делегација у посети реконструисаној „малој Брусничкој школи“

Успешном реализацијом пројекта „Реформа пореза на имовину“, Општина Горњи Милановац заузела је 2019. године друго место, међу пет најуспешнијих општина у Србији. Програм који је спроведен у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу Владе РС, Министраством финансија и Сталном конференцијом градова и општина, подржала је Влада Швајцарске, издвојивши из наградног фонда средства за улагање у пројекте развојног карактера. Одлуком Општине Горњи Милановац, у којој су учествовали и грађани, награда од 300.000,00 франака, или 32.273,580,00 динара, распоређена је за обнову објекта за децу и младе са сметњама у развоју, такозвану „малу Брусничку школу“.

– Швајцарска има развојну стратегију сарадње са Републиком Србије у којој јој пружа преко 100 милиона евра помоћи. У оквиру те суме је и пројекат “Реформа пореза на имовину”, који је значајан за општине јер им пружа шансу да побољшају своје изворне приходе, а у исто време им даје могућност да побољшају консултације са грађанима како ће тај новац утрошити – рекао је Петар Василев из Швајцарске канцеларије за сарадњу.

Василев истиче да му је посебно драго што су Општина и грађани одлучили да новац усмере на пројекат чија је тема социјална инклузија.

Заменица председника Општине, Јадранка Достанић рекла је да су радови квалитетно изведени и да у потпуности задовољавају све потребе будућих ђака.

– Ово је пројекат од изузетног значаја. Драго нам је што смо на неки начин заокружили цео пут, од пружања услуге личног пратиоца, преко финансирања разних активности деце са посебним потребама, и сада са реновирањем овог објекта објединили смо целу причу око њих. Направљена је зграда са дневним боравком, салом за физичко, са прилагођеним тоалетима, опремом која прати све то и са стручним људима који ће са њима радити – истакла је Јадранка Достанић, заменица председника Општине Горњи Милановац.

Достанић је такође навела да потреба за реновирањем овог објекта постоји годинама уназад и да ће сада, када су радови приведени крају, деца са сметњама у развоју са територије наше општине коначно моћи да похађају наставу прилагођену њима и њиховим потребама.

Previous У току извођење радова на путу у МЗ Коштунићи

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I