Ускоро ће бити решен вишегодишњи проблем водоснабдевања на Руднику

Радови на изградњи водовода од Горњег Милановца до Рудника „крова Шумадије“, улазе у завршну фазу. Ускоро ће Рудник и околина бити  прикључени на рзавски водовод чиме се решава дугогодишњи проблем са пијаћом водом, потрошача у овом делу наше општине.

За месец и по дана завршавамо комплетне радове. Сви становници Рудника имаће квалитетну пијаћу воду, без арсена. На уклањање арсена из локалног водовода на Руднику, ми смо трошили огромна средства, преко 2.000.000 динара, годишње. До завршетка радова остало је још да се уради 4 километра и 100 метара водовода и један резервоар. Капацитет воде којом ћемо снабдети потрошаче, биће већи него што су потребе, тако да ће моћи да се прикључе и нови корисници тамо где то технички буде изводљиво. – рекао је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац приликом обиласка радова на изградњи главног водовода на Руднику.

Иван Лазић, директор ЈКП “Горњи Милановац” изнео је техничке информације везане за водоснабдевање:

Постојећи капацитет водоснабдевања на Руднику је 8 литара у секунди. Новим цевоводом, новом линијом, ми доводимо нових 10 литара у секунди, што за грађане Рудника и привреду Рудника значи сигурно водоснабдевање 365 дана у години. Када је у питању квалитет воде, контролисана вода је без арсена, без примеса које постоје на Руднику због самог квалитета земљишта и ми овим новим цевоводом смањујемо трошкове третмана воде јер ће доћи хемијски и бактериолошки исправна вода. – истакао је Лазић.

Вредност ове инвестиције износи 25 милиона динара, инвеститор је Општине Горњи Милановац, а извођач радова ЈКП “Горњи Милановац”.

     КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

 

Previous Потписано првих 100 уговора за доделу субвенција за пољопривреду