Eng

Es

It

Sp

Свечаним полагањем венаца обележен Дан општине

Свечаним полагањем венаца обележен Дан општине

Дан општине Горњи Милановац обележен је полагањем венаца на споменик Слободе и споменик војводе Живојина Мишића на Тргу кнеза Михаила. Венце су положили Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, Лазар Николић, председник СО Горњи Милановац и потпуковник Ненад Дражинац, командант гарнизног места, касарне „Војвода Радомир Путник“.

Председник општине Дејан Ковачевић честитао је свима данашњи дан, осврнувши се на претходну годину коју су, упркос пандемији корона вируса, обележили значајни резултати и реализовани пројекти.

– Данас је велики дан за општину Горњи Милановац. Поред тога што празнујемо Дан града, данас је и историјски датум подизања Другог српског устанка у Такову. Такође, имамо посебну радост да данас откријемо споменик зачетнику индустрије Горњег Милановца, господину Милојку Вељовићу по коме је град добио епитет привредног чуда. Са радошћу ишчекујем откривање споменика, с обзиром да је све у чему Милановчани данас уживају, дело једног човека, зачетника, господина Вељовића. Иако је прошла година обележена пандемијом корона вируса, општина Горњи Милановац је колико-толико нормално радила, испунили смо све наше планове и задатке предвиђене за 2020. годину, те је она била рекордна, када су у питању инфраструктурни радови. Успели смо да обновимо рекордан број градских саобраћајница, а радило се и на сеоском подручју. Посебно бих истакао да смо лидери када је у питању улагање у пољопривреду. 55 милиона динара издвојили смо за подстицај пољопривреди и то је једна од грана коју планирамо да развијамо и у наредном периоду. Поред пољопривредне, ту је индустријска производња и наравно, туризам. Доста је започетих пројеката, за неки дан почињемо и приступну саобраћајницу, урадили смо прву фазу Опште болнице, а настављамо и другу у јуну ове године. Горњи Милановац се из дана у дан мења на боље и добија изглед велеграда – нагласио је Ковачевић.

Он је свим Милановчанима пожелео срећан Дан општине Горњи Милановац у нади да ће и наредни дочекати у здрављу и весељу када ће град моћи да угости и све драге пријатеље и госте.

Previous Откривен споменик Милојку Вељовићу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I