SVEČANO OBELEŽENA 97. GODIŠNJICA KOLUBARSKO – SUVOBORSKE BITKE

Na 97. godišnjicu Kolubarsko – suvoborske bitke, 03. decembra 2011. godine, polaganjem venaca na spomen biste Vojvodi Živojinu Mišiću i Đeneralu Terziću, spomenik 1300 kaplara i na spomen obeležja u Boljkovcima, senima slavnih ratnika počast su odali Predsednik opštine Gornji Milanovac sa saradnicima i predstavnici milanovačke podružnice Udruženja za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije.
Pod pokroviteljstvom opštine Gornji Milanovac, program svečanog obeležavanja nastavljen je u sali Doma kulture gde se prisutnima obratio Predsednik opštine, Milisav Mirković. On je istakao značaj koji ova bitka ima za našu istoriju, kao primer nadmoći brilijantne vojne strategije nad brojno jačim neprijateljem. Iskazao je svoje poštovanje prema slavnim ratnicima Kolubarsko –suvoborske bitke i napomenuo da borba za Srbiju, mada na drugačiji način, predstoji i nama, potomcima ovih ratnika, koji ostajemo u obavezi da sačuvamo tradiciju i spomen na ove slavne dane i za buduća pokolenja.
Potom su posetioci mogli da uživaju u pozorišnoj predstavi „Vreme časti i ponosa“, nastaloj po knjizi Miće Živojinovića „Život pretočen u pamćenje“, u kojoj su razmišljanja vojvoda Stepe Stepanovića i Živojina Mišića vešto dočarali Boško Puletić i Lepomir Ivković, glumci Narodnog pozorišta iz Beograda, koji su prethodno u vojnim uniformama Vojske Kraljevine Srbije položili venac na spomen bistu.

Previous PREDSTAVNICI SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE U POSETI OPŠTINI GORNJI MILANOVAC

Leave Your Comment