Eng

Es

It

Sp

Свечано отворена нова школа у селу Семедраж

Свечано отворена нова школа у селу Семедраж

Данас је, у присуству ученика и мештана којима је и намењена, свечано отворена новосаграђена основна школа у селу Семедраж.

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић је, у име Општине Горњи Милановац и инвеститора Општинске управе, одржао кратак говор и предао објекат на употребу директору ОШ Краљ Александар И, Слободану Пантићу. Председник Мирковић је изјавио да нова школа представља нову наду за мештане овог краја наше општине и изразио жељу да ће то допринети да се већи број младих суграђана одлучи да остане у овом селу у коме од данас постоје завидни услови за образовање ђака.

Слободан Пантић, директор матичне Основне школе Краљ Александар И, захвалио се Општини Горњи Милановац у име свих будућих корисника овог објекта и истакао да је ово један од бројних примера успешне сарадње локалне управе и школе.

Будући да је један део објекта предвиђен и за пословање месне заједнице у овом селу, председник општине Милисав Мирковић је симболичном примопредајом са председником месне заједнице означио и отварање дела објекта за потребе свих становника овог села.

Потреба за изградњом четвороразредне основне школе у селу Семедраж јавила се када је стара школа у овом селу срушена јер се нашла на траси аутопута Е 763 Београд – Јужни Јадран, деоница 3: Таково – Прељина. Ресорно министарство одобрило је изградњу нове школе, а Општинска управа општине Горњи Милановац је кроз поступке јавних набавки прибавила земљиште, пројектно-техничку документацију и одабрала извођаче радова на новом објекту. Извођач радова прве фазе изградње био је „Ратко Митровић Цонструцтион“ из Чачка а извођач друге фазе „Тесла системи“ из Београда. Укупна вредност инвестиције износи 17.663.430,00 динара,а радови су извођени у две фазе, након чега је извршена и набавка основног намештаја и опреме.

Објекат се састоји од сутерена и приземља укупне бруто површине око 355 м2. У сутерену је котларница са просторијом за огрев и отвореном надстрешницом, док је приземље подељено на две целине које имају одвојене улазе и независно функционишу: у једној се налазе просторије школе, а друга просторија намењена је обављању послова месне заједнице.

Previous Пријатељи у свако време

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I