Свечано отворено игралиште за децу у Горњем Милановцу

У оквиру радне посете општини Горњи Милановац Александар Мартиновић министар државне управе и локалне самоуправе данас је свечано предао на употребу парк са дечијим игралиштем и теретаном на отвореном у насељу Ивице. Поред гостију и деце која су играла мали фудбал и баскет на новоизграђеним теренима, свечаности отварања  поред Министра Мартиновића присуствовали су Марко Парезановић начелник Моравичког управног округа и Дејан Ковачевић председник општине  Горњи Милановац који је нагласио да је ово највеће дечије игралиште на подручју града.

Желим да се захвалим министру Александру Мартиновићу и Министарству државне управе и локалне самоуправе, за изградњу овог игралишта. Од поменутог Министарства ми смо добили 15 милиона динара. Ово није први пут, наша сарадња траје дуги низ година, имамо јако добру сарадњу, реализујемо добре пројекте што ћемо наставити да чинимо и у будућности. Ми ћемо и наредне године учесвовати на конкурсу код Министарства за доделу средстава за изградњу дечијих игралишта, што значи да ћемо се трудити да и за децу у другим деловима града опремимо дечије паркове, у складу са капацитетима наше општине која такође финансијски учествује у изградњи.  За сада највећи број захтева за отварање дечијег парка стиже из насеља Бацковац, где је такође концентрисано доста деце,а  имамо и општинске парцеле у поменутом делу  тако да ћемо гледати да Бацковац добије слично игралиште за децу попут овог у насељу Ивице– изјавио је Дејан Ковачевић.

Укупна вредност радова на изградњи дечијег игралишта је  22.856.906,00 динара. Учешће Министарства државне управе и локалне самоуправе је 15 милиона динара а остатак је финансирала општина Горњи Милановац.

-Мислим да смо направили један добар посао и мислим да ће деца и млади који буду користили ово игралиште као и наравно сви други грађани Горњег Милановца имати заиста прилике да уживају док се баве различитим видовима спорта, односно физичке културе. Ми ћемо наставити сарадњу са општином Горњи Милановац, већ почетком следеће године расписаћемо поново Јавни позив за финансирање пројеката из нашег буџетског фонда и општина Горњи Милановац може да рачуна на нашу помоћ и нашу подршку за овакве или неке сличне пројекте. Интерес нам је да између осталог и ова деца и ови млади остану  у Горњем Милановцу, да остану у својим срединама, да им створимо пристојне услове за живот, јер ништа нисмо направили ако нам се највећи део становништва сконцентрише у Београд, Нови Сад и у неколико великих градова- рекао је Александар Мартиновић министар државне управе и локалне самоуправе.

Игралиште за децу у насељу Ивице је пето на подручју града које је отворено у последње три године. Садржи мини фудбалски терен са вештачком травом, баскет терен, теретану на отвореном и бројне справе за игру и забаву најмлађих.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

 

 

Previous Председник општине обишао радове на изградњи затвореног базена у Горњем Милановцу