– Svetosavski sportski susreti za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Opštine Gornji Milanovac

U četvrtak i petak, 24. i 25. januara 2013. godine u organizaciji Sportskog saveza Opštine Gornji Milanovac u sportskoj hali „Breza“ održani su tradicionalni, ove godine peti po redu, Svetosavski sportski susreti za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Opštine Gornji Milanovac.
U četvrtak, 24. januara, Održana su takmičenja u odbojci za pionirke i omladinke, a danas, 25. januara, u malom fudbalu za pionirke i pionire.
U odbojci, u konkurenciji učenica osnovnih škola najbolje su bile učenice Osnovne škole „Kralj Aleksandar I“, a u konkurenciji učenica srednjih škola – učenice Gimnazije „Takovski ustanak.
U malom fudbalu, u konkurenciji učenica osnovnih škola trijumfovale su učenice Osnovne škole „Desanka Maksimović“, a u konkurenciji učenika osnovnih škola trijumfovali su takođe učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“.
Sveukupni pobednik Petih Svetosavskih sportskih susreta za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Opštine Gornji Milanovac je Osnovna škola „Desanka Maksimović“ pa je tako prelazni pehar ostao još jednu godinu u ovoj školi.
Nagrade najboljima uručio je Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković i prigodnim govorom zvanično zatvorio Pete Svetosavske sportske susrete za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Opštine Gornji Milanovac.

Previous Predsednik opštine sa saradnicima upriličio prijem za generalnu direktorku Kompanije „Zvezda-Helios“ a.d. Gornji Milanovac Stanicu Levajac