Eng

Es

It

Sp

Таково домаћин промоције подофицира Војске Србије

Таково домаћин промоције подофицира Војске Србије

Промоција подофицира Војске Србије у подофицирске чинове, ове године, по први пут, Војска Србије ће организовати у Такову. Свечаност је заказана за 27. септембар у 12 часова. Биће промовисана најмлађа класа подофицира, након завршетка основног курса за подофицире и класа средњих војних школа.

Председник општине Дејан Ковачевић истакао је да је одржавање свечаности промоције подофицира Војске Србије велика ствар за таковски крај, који је носилац модерне српске историје.

„Велика нам је част што ће се свечаност од сада одржавати у Такову, у спомен-комплексу који је посвећен Другом српском устанку. Желео бих да се захвалим председнику Србије Александру Вучићу и министру одбране господину Вулину, који су препознали таковски крај као крај који је носилац модерне српске историје, јер ако не познајемо своју историју, ако је не негујемо, нећемо имати ни квалитетну будућност. С поносом смо прихватили и предлог за име новог ауто-пута који пролази кроз наш крај, а ауто-пут носи име Милоша Великога, Милоша Обреновића, који је подигао Други српски устанак, баш у Такову, на месту где ће први пут бити промовисани подофицири“,рекао је Ковачевић.

Командант Центра за обуку везе и информатике потпуковник Ненад Дражинац нагласио је да је 27. септембра предвиђено промовисање око 150 подофицира, а на самој свечаности се очекује преко 400 подофицира, официра, професионалних војника.

„Позивамо вас да већ од 11 и 30 дођете у Таково и присуствујете промовисању најмлађих подофицира Војске Србије. До сада се та активност одигравала у Центру за обуку подофицира „Милунка Савић“ у Панчеву, али очекујемо да ће та традиција од сада бити у Такову. Ово ће допринети промоцији и самог Центра за обуку везе и информатике, али и нашег града, који има најбољу сарадњу са Војском“, рекао је Дражинац.

Програм ће обухватити дефиле свих јединица, уручење награда најбољим подофицирима и налет авиона и хеликоптера Војске Србије, који су управо стигли из Руске Федерације.

Previous Нове машине за оснаживање младих пољопривредника

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I