Eng

Es

It

Sp

„Тетра Пак“ у Горњем Милановцу међу најбољима

„Тетра Пак“ у Горњем Милановцу међу најбољима

Велика улагања Тетра Пака у фабрику у Горњем Милановцу, европског лидера – За две године 12 милиона евра

Тетра Пак, мултинационални ланац за израду амбалаже за прехрамбену индустрију, у своју милановачку фабрику је само током минуле две године уложио 11,9 милиона евра! Од укупно 40 фабрика тог ланца широм света, милановачка је једна од најуспешнијих, последњих година награђивана главним признањима светске класе – потврдио је Шарл Олме, потпредседник Кластера за Европу и Централну Азију у компанији Тетра Пак.

Олме је то казао почетком ове недеље на свечаном отварању новог фабричког магацина за готове производе од 4.000 квадрата, који ће скупа са центром за дизајн моћи опслуживати европско и друга тржишта. Технолошки је модернизован, да смањује време утовара за 50 одсто.

– Ово је наша најефикаснија фабрика у Европи и Централној Азији. Из ње се снабдева 277 клијената у 55 земаља са 800 милиона становника, чак 91 одсто произведене амбалаже се извози. Она и нови магацин изузетно су важни за пословање у Европи и Централној Азији, највећем кластеру Тетра Пака у свету. То је тржишна област са пуно изазова, али погођена економском кризом, где потрошња опада. Међутим, користимо кључне предности ове и других наших фабрика, инвестирамо у иновације и зато она о(п)стаје као лидер, тим више што је стратешки позиционирана за све планове Тетра Пака у свету – истиче Олме.

Отварању новог магацина присуствовао је и Кристер Асп, амбасадор Краљевине Шведске у Србији, али без званичног обраћања током те церемоније. Иначе, његова стална порука је, да Влада Шведске апсолутно подржава заслужени пријем Србије у Европску Унију, те да се две земље, иако географски удаљене, узор и пример пословне, часне људске сарадње.

– Милановачка фабрика је кључни играч у глобалној производној мрежи компаније Тетра Пак. Повећање производног капацитета и отварање новог магацина су инвестиције које јој омогућују да производи најсавременију амбалажу из програма Компаније. Фабрика планира да испоручи 2,9 милијарди пакета у 2015. што је 150 одсто више него пре три године – објашњава Марија Красиловец, директор Тетра Пака за Југоисточну Европу.

Председник општине Милисав Мирковић похвалио је компанију за висок степен друштвене одговорности и одличну сарадњу са локалном управом, захвалан је „Тетра Паку“ што својим успешним пословањем чини привредну слику Горњег Милановца бољом него многих других места.

Пуштањем у рад новог магацина, милановачка фабрика је запослила нових 38 радника из Милановца и околине, у производњи и центру за дизајн – вели Јован Глигоријевић, њен директор.

Од породице – светски

Мало се у Србији зна, да је светски знана Компанија „Тетра Пак“ 1952. настала од – породичне производње сигурне а атрактивне амбалаже за млеко, сокове и друге оновремене сељачке здраве производе. Сада, има више од 23 хиљаде запослених у 80 земаља.

Previous Одзвонило дивљим депонијама

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I