Eng

Es

It

Sp

Трећи дан Недеље животне средине

Трећи дан Недеље животне средине

Апел за очување животне средине

Ревијом под маскама од рециклабилних материјала, часом у природи на тему заштићених биљних и животињских врста и њиховој угрожености, као и презентацијама на енглеском језику о савременим проблемима са којима се сусреће човечанство данас, 3. јуна је обележен трећи дан Недеље животне средине.

На балу под маскама у дворишту ОШ „Момчило Настасијевић“ ученици су представили своје ручно израђене маске од различитих рециклабилних материјала. Жири наставника одабрао је победнике маскенбала који ће добити прикладне награде за свој труд и креативност.

Уз пешачење до цркве брвнаре у Такову ђаци ОШ „Таковски устанак“ одржали су час у природи и предавања на тему заштићених биљних и животињских врста са освртом на активности које ремете њихов биолошки опстанак.

У сали Гимназије „Таковски устанак“ ученици ове школе су уз презентације на енглеском језику одржали различита предавања о проблемима планете Земље и могућим решењима проблема на задату тему рециклаже отпада, доступности воде широм света, одрживом развоју, бескућницима, еболи, дезертификацији и другим проблемима 21. века.

Заштита и унапређење животне средине представљају глобални проблем а његово решавање уско је повезано са питањима рационалног коришћења природних ресурса, употребе активне демографске политике, развијање и унапређење међународне сарадње у области науке, технологије, као и решавања проблема сиромаштва.

 

Не склапајмо очи пред проблемима од којих „пати“ наша планета!
Пробудимо нашу еколошку свест!

Previous Други дан Недеље животне средине

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I