Eng

Es

It

Sp

Тридесета седница Општинског већа

Тридесета седница Општинског већа

Данас је одржана тридесета седница Општинског већа на којој је разматрано једанаст тачака.

Након разматрања Извештаја о извршењу Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за период 01.01. – 30.09.2017. године, уследило је разматрање нацрта и утврђивање предлога Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за 2018. годину.

„Буџет општине Горњи Молановац за 2018. годину јесте развојни. Преко 350.000.000.динара иде на саме пројекте. Планирана улагања у инфраструктуру су повећана у односу на прошлу годину. Имаћемо и део вишка средстава која ћемо у јуну месецу распоредити на неке нове пројекте. Доста новца је одвојено за пројектно финансирање, обзиром да ће нам се огромна средства слити из буџета републике.

Најаваљена је и реконструкција Опште болнице и ми ћемо сносити сав новац потребан за техничку документацију, а они ће сносити за адаптацију простора. У првој години радимо енергетску ефикасност и утопљавање објекта , а у 2019. години ћемо радити комплетно унутрашње уређење објекта. Планиран износ за целокупан посао је негде око 1.000.000.000 динара и ми свакако морамо да издвојимо и издвојили смо иницијално 15.000.000 динара за финансирање пројеката. Поред тога морамо изфинансирати пројекте адаптације четврте основне школе, која такође мења своју котларницу и врши комлетно утопљавање објекта и замену енергента. Први пут ова школа ће добити и своје ограђено двориште и партерно уређење ће бити сређено, што ће повећати и безбедност ученика у школи.

Такође у првој половини 2018. године биће завршена и реконструкција спомен парка Брдо мира за коју смо определили 50 % средстава, а остатак ће бити пребачен од стране Министарства привреде. У сарадњи са Министарством привреде радићемо такође на асфалтирању улица у граду које нисмо урадили у 2017.години, првенствено мислим на Карађорђеву улицу, где ћемо радити кишну канализацију и мењање коловозног застора.

Иницијално око 110.000.000 динара је планирано за путну инфраструктуру где ћемо наравно из вишка средстава у јуну месецу додати још неки новац, тако да неће бити мање него што је уложено ове године. А ове године, морам се похвалити, за ту намену смо издвојили око 150.000.000 динара и урадили 22 км пута на територији општине Горњи Милановац , што из сопствених средстава 100% за локалне путеве што за некатегорисане у размери 3:1 са грађанима на сеоском подручју“, рекао је овом приликом председник општине Дејан Ковачевић.

У наставку седнице разматан је Извештај о раду Предшколске установе „Сунце“, као и измена и допуна финансијског плана Дома здравља.

Општинско веће је усвојило записник Комисије за утврђивање основа и висине накнаде штете настале услед уједа и напада паса луталица.

На данашњој седници донета су Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве и Решења о промени апропријације.

Previous Jесење чишћење града

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I