U akciji uređenja i čišćenja opštine Gornji Milanovac u subotu učestovalo 1.000 učesnika

Akcija uređenja, prikupljanja i čišćenja otpada na teritoriji opštine Gornjeg Milanovca upotpunosti je uspešno sprovedena u subotu 13.aprila, počev od 09:00 sa gornjomilanovačkog Gradskog trga, u Takovu i na Rudniku.
U trinaest podeljenih grupa, kroz mnogobroje gradske ulice i lokalitete prošli su organizovano učesnici akcije, opremljeni rukavicama i adekvatnim džakovima, ostavljajući za sobom potpuno čistu okolinu. Istovremeno, podjednako lep prizor udruženih građana sa željom da svoju okolinu urede, video se i u Takovu, kao i na Rudniku. Srdačno i iskreno pozdravljjući ideju i rad akcijaša na ulicama, masovno se samostalno građanstvo priključilo akciji uređujući svoja dvorišta i najbližu okolinu.
Učešće u akciji uzelo je ukupno 1 000 učesnika rukovodstvo i zaposleni u Opštinskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama, predstavnici vojnog garnizona, volonterskog centra, Crvenog krsta, NVO „Optimist“, Sportskog saveza i sportskih klubova OFK „Srpski orlovi“, karate klub „Do-Kan“, Đačkog parlamenta, udruženja lovaca, direktora i učenika osnovnih i srednjih škola kao i mnogobrojnih građana-volontera.

Opštinski odbor za organizaciju Dana opštine, inače organizator ove akcije, zahvaljuje se svim učesnicima na velikom odazivu i veoma dobrom obavljenom poslu, a posebno veliku zahvalnost upućuju građanima koji su se samostalno pridružili akciji i shvatili značaj i važnost čiste i uređene okoline po sopstveno zdravlje i zdravlje svojih najmilijih.
Ovom akcijom gornjomilanovčani, kao i do sada, daju primer celoj Srbiji, održavajući prepoznatljiv trend uređene i ekološki čiste sredine.

Previous Održana završna konferencija na međunarodnom međuopštinskom projektu: „Kultura i volonterstvo“ u Beogradskom centru Sava, 9. Aprila 2013. godine