Eng

Es

It

Sp

У Брђанима тридесет домаћинстава добило воду

У Брђанима тридесет домаћинстава добило воду

У присуству Дејана Ковачевића председника општине Горњи Милановац, Ивана Лазића директора ЈКП, помоћника председника за инфраструктуру и саобраћај, председника МЗ и мештана данас је у Брђанима пуштен у рад последњи резервоар, захваљујући коме је још 30 домаћинстава добило воду.

Са 5 резервоара чија је изградња обухваћена овим пројектом више од 220 домаћинстава од данас има уредно водоснабдевање са Рзавског водовода. До сада се пријавило још 100 заинтересованих за прикључење на нови водовод а број се свакодневно повећава, каже председник МЗ Брђани и додаје:

-Ово је велика радост за мештане Брђана. Прво морам да се захвалим председнику општине Дејану Ковачевићу који је 2017. године нама ово обећао и испунио. Он је један мртав пројекат покренуо и завршио. Нама то много значи. Биће доста нових прикључака, најмање још 100, већ се јављају, до сада нису веровали да ће овај посао бити завршен – каже Драгомир Савић, председник МЗ Брђани.

Иван Лазић, директор ЈКП Горњи Милановац каже да је прикључење нових домаћинстава на мрежу сада максимално поједностављено а да би водовод у потпуности од данас био у функцији радило се паралелно више послова.

-Приликом извођења радова на резервоару Р3 који смо данас отворили паралелно смо радили и на доградњи резервоара Р2 који у предходном периоду није био урађен, па смо из Р2, уз помоћ Р3 успели да доведемо воду до Р4 и омогућимо још 30 нових прикључака- рекао је данас Иван Лазић, директор ЈКП “Горњи Милановац”.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац каже да је изузетно задовољан што је упркос бројним проблемима овај пројекат реализован и што је дугогодишњи проблем водоснабдевања Брђана решен. Он је рекао да постоји још један заселак са укупно 7 кућа од којих су три пољопривредни произвођачи а четири викендице, који ће у наредном периоду такође бити прикључени на водовод.

-2016. године када сам постао председник општине дошли смо до сазнања да је баш овај резервоар који смо данас пустили у рад предметном ситуацијом већ био ситуиран, новац је наплаћен од Министартсва и да он постоји. На терену ситуација је била потпуно другачија. Ми смо све проблеме успели да превазиђемо али смо сву документацију предали тужилаштву на даље поступање, а за четири године завршили смо комплетан водовод. Много више је било онога што није било урађено, него што јесте – истакао је Дејан Ковачевић, председник Општине.

Ковачевић је истакао да се улагањем у водовод и у путну инфраструкуту стварају услови за бољи живот мештана Брђана али и могућност за повратак оних који су због лоших услова напустили своје село.

Previous Одржана шеста седница СО Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I