U NAŠOJ OPŠTINI STARTUJU 19. LIKOVNA KOLONIJA „MINA VUKOMANOVIĆ KARADŽIĆ“ I 3. FILMSKA KOLONIJA

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković otvorio je sinoć, 12.07.2012. godine, izložbu radova učesnika prošlogodišnje, 18. Likovne kolonije u Modernoj galeriji Kulturnog centra, inspirisanih Minom, Savincem, Takovom i rudničko-takovskim krajem. Na ovaj način je simbolično obeležen početak ovogodišnje 19. po redu likovne kolonije, čiji će učesnici boraviti i stvarati u živopisnom ambijentu Savinca u periodu od 12. do 20 jula.
Postavku prošlogodišnjih radova potpisali su umetnici: Svetlana Jevtić, Bojana Nikolić, Mario Điković, Branka Malić, Dragana Bakić i Branko Nikitović. Prilikom otvaranja izložbe, prisutni su mogli da pogledaju i dokumentarni film o Koloniji „San Mine Vukomanović – Karadžić“, autora Miroslava Bate Petrovića, Miodraga Novakovića i mladih Antonije Dimitrijević, Stefana Stefanovića i Uroša Radojevića, polaznika prošlogodišnje Filmske radionice koja je paralelno organizovana sa Likovnom kolonijom, a ove godine će se takođe nastaviti u etno-kompleksu „Tri hrasta“ u Klatičevu.
Predsednik opštine je poželeo dobrodošlicu autorima izložbe i filma i na ovogodišnju Koloniju, izražavajući zadovoljstvo što je ova manifestacija postala lepa tradicija, koja oplemenjuje kako umetnike tako i sredinu u kojoj stvaraju. On je pohvalio rad umetnika i istakao opredeljenje opštine Gornji Milanovac da podrži manifestacije koje neguju, razvijaju i slave umetnost i pružaju mogućnost darovitim pojedincima da predstave i razviju svoj talenat.

Previous MLADI INŽENJERI ŽIVOTNE SREDINE U POSETI OPŠTINI GORNJI MILANOVAC