У Прањанима изграђено више од половине пројектоване фекалне канализације

Општина Горњи Милановац прошле године је са Министарством за заштиту животне средине потписала уговор којим је наша општина добила близу 500 милиона динара за изградњу канализационог система на девет локација. У току су радови на изградњи фекалне канализације у селу Прањани, које је данас обишао председник општине Дејан Ковачевић.

Приликом обиласка радова председник Ковачевић је истакао да је задовољан динамиком извођења и квалитетом, јер је од 4 035 метара канализационе мреже остало да се уради још 1600 и додао да је Општина ресорном Министарству већ предала документацију за изградњу пречистача отпадних вода.

            –Документација је тренутно на контроли и ја имам обећање да ћемо ове године бар за два, три локалитета добити новац и за пречистаче, чиме ћемо решити Враћевшницу, Рудник и Прањане. Чим пречистач буде готов, моћи ћемо на овај систем да прикључимо и индивидуална домаћинства. Планирано је да цели Прањани добију канализацију, с тим што ће за горњи део варошице морати нешто мало да се допројектује, како би се усагласило са постојећим стањем. Морам да напоменем да је вредност инвестицие само за Прањане 98 милиона динара са ПДВ-ом , што значи да су велики новци поново стигли у Прањане и да настављамо да развијамо у ову варошицу – рекао је председник.

Ковачевић се овом приликом осврнуо и на водоснабдевање Прањана и рекао да је Општина заједно са ЈКП „Горњи Милановац“ ушла у пројектовање водовода и да би до краја ове године пројектна документација требало да буде готова, како би се већ следеће обратили држави за помоћ и довели рзавску воду и у ову варошицу.

  КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДЕНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Председник обишао радове на изградњи канализације у Железничкој улици