Eng

Es

It

Sp

У прва три дана Нове године рођене три бебе

У прва три дана Нове године рођене три бебе

Прва беба рођена у горњомилановачком породилишту у 2022. години је Василије Ђоровић. Мама Валентина породила се првог јануара око 18 часова и на свет донела дечака тешког 4.100 кг. Њу је данас посетио Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац и уручио јој поклоне од локалне самоуправе.

Беба се тренутно налази у Клиничком центру Крагујевац где је преведена из превентивних разлога, али како смо сазнали осећа се добро и сви параметри показују да ће ускоро бити поред своје мајке.

Прво па мушко, како се каже у нашем народу, требало би да буде знак да нас очекује берићетна година. Шалу на страну, важно је да се деца рађају, а ја сам пресрећан што сам чуо вест да и трећа беба у овој години управо сада долази на свет. Маме са којима сам разговарао кажу да су веома задовољне подршком коју од локалне самоправе добијају као прву помоћ. 

Василијевој мами уручен је данас ваучер од 60.000 динара за набавку опреме, уз то добиће исто толики износ од Општине као и припадајућа средства од Републике – рекао је Ковачевић и изразио задовољство што су мајке прве и друге бебе рођених у овој години са којима је разговарао у сталном радном односу и што имају све потребне услове да одгајају децу.

Председник је овом приликом најавио и почетак друге фазе реконструкције Опште болнице. Радовима ће бити обухваћена и зграда Породилишта а оно што је можда и најзначајније, изношење породиља из операционе сале уз степенице до собе, постаће прошлост.

Радили смо истраживање јавног мњења у коме се врло често помиње недостатак лифта у Породилишту и морам да најавим и да обрадујем будуће маме да ће већ у наредених пар месеци овај проблем бити решен.

Др Драган Перишић, начелник Службе акушерства и гинекологије Опште болнице у Горњем Милановцу каже да је рођење три бебе у прва три дана Нове године добар знак и очекује да ће се позитиван тренд наставити током 2022. године.

Прошле године било је мање порођаја у односу на 2020. годину што је било и очекивано имајући у виду мањи број склопљених бракова. Током прошле године рођена је 301 беба у милановачком Породилишту, што је 13% мање у односу на претпрошлу годину – каже др Перишић.

Previous Усвојени планови рада јавних предузећа и установа

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I