Eng

Es

It

Sp

Усвојени планови рада јавних предузећа и установа

Усвојени планови рада јавних предузећа и установа

На последњој седници Скупштине општине Горњи Милановац одборници су усвојили планове рада јавних предузећа и установа, како би већ од првих дана Нове године имали могућност да започну реализацију.

Претпразнична атмосфера није утицала на рад локланог парламента, па су и данас усвојене све тачке Дневног реда.

Усвојили смо планове предузећа и установа за 2022. Година што је веома значајно усвојити на крају године. Једна смо од ретких општинских управа која спорводи овакву праксу , а на тај начин предузећима и установама омогућавамо да могу одмах да почну да примењују своје планове. Желим да се захвалим свим одборницима, председнику општине и вама новинарима јер сви ми на свој начин презентујемо локалну Скупштину. Сматрам да је до сада све функционисало како треба и да ће тако бити и у наредној години – рекао је Лазар Николић, председник СО Горњи Милановац.

Директори јавних предузећа и установа кажу да су овогодишње планове углавном оставрили у целости а да у следећу годину улазе са обимним и свеобухватним плановима.

-Планови ЈКП-а за 2022. годину су веома амбициозни и пошто радимо више повезаних делатности у свим областима смо планирали повећање обима производње и операција, тако да је план амбициозан али и остварљив – истакао је Иван Лазић директор ЈКП Горњи Милановац.

И у следећој години радићемо као и да сада, циљ нам је свакако да реализујемо више од 500 културних догађаја што реално. Поменућу самоп најкрупније пројекте а то су свакако Бијенале уметности минијатуре, колонија „Мина Вукомановић Караџић“, Сабор народног стваралаштва, фестивал „Кратка форма“, „Дани Мије Алексића“ и Сабор виолиниста у Прањанима – Драган Арсић, директор Културног центра..

И Александар Марушић, директор Музеја РТК каже да је план Музеја за следећу годину веома амбициозан али пре свега реалан и остварљив. Пред суграђанима ће се наћи две ауторске изложбе везане за стваралаштво Живорада Настасијевића и цркве брвнаре на територији општине. -Желим да најавим и врло богату издавачку делатност, пред свега седме Обреновиће, затим књигу која говори о ризницама цркава и манастира рудничко-таковског краја , водич кроз Таково и многе друге. Јако значајно је да ћемо наставити педагошки рад кроз сарадњу са школском и ваншколском омладином, која је наша најзначајнија публика. Ноћ музеја, затим манифестација Музеји за 10, научни скуп о књижевној делатности Драгише Васића и насатавак археолошких истраживања Руднику у најкраћем је оно што планирамо за 2022. годину – Каже Марушић. .

Много планова, мого активности. Сразмерно смо планирали буџет и већу зараду у односу на ову годину. Сигуран сам да ће наши грађани бити задовољни. Најважнија инвестиција, како је најавио господин Ковачевић, председник општине свакако ће бити изградња затвореног базена – рекао је Предраг Марковић, директор СРЦ „Бреза“.

На самом крају заседања Лазар Николић председник СО захвалио се одборницима на квалитетном раду свима пожелео успешну 2022. годину.

Previous Новогодишњи коктел за привреднике

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I