Eng

Es

It

Sp

У сарадњи са НАЛЕД-ом до повољног пословног окружења и више страних инвестиција

У сарадњи са НАЛЕД-ом до повољног пословног окружења и више страних инвестиција

На првој седници Општинског већа у новој календарској години пред члановима овог тела нашло се једанаест тачака Дневног реда.

Већници су усвојили Решење о измени распореда рада и радног времена у Дому здравља Горњи Милановац. Наиме, према предлогу Комисије за унапређење квалитета рада донета је Одлука да се рад Одељења за здравствену заштиту жена организује у две смене, чиме се обезбеђује доступност медицинских услуга опредељеним пацијентима за изабраног гинеколога.

Такође, на данашњем заседању чланови Општинског већа обавештени су да је од Републичког фонда за здравствену заштиту стигао допис којим се потврђује да све апотекарске установе са територије Републике Србије које су престале са радом у 2018. години, као и оне које су део капацитета дале у закуп неће бити укључене у уговорне односе за 2019. годину. Први човек милановачке општине рекао је да оваква одлука неће утицати на даљи рад апотеке: „Сва дуговања су остала на општини Горњи Милановац као што смо и мислили да ће бити. Ми смо финансијска средства одвојили за ову годину и то је 15 милиона динара, где ћемо са репрограмима које смо већ потписали са добављачима тај део измиривати.“ Ковачевић је изјавио да је оваква одлука очекивана и да држава неће враћати дугове апотека које су биле у власништву општине: „Хтели смо још једном да проверимо тај став, добили смо одговор и ми даље настављамо према плану који смо ми и иначе започели да радимо.“ Када је реч о раду апотеке председник је рекао да је протекле недеље имао састанак са закупцима апотеке у нашој општини на коме је обавештен да су добили дозволу за издавање рецепата у свим апотекама: „Очекујемо да у наредним данима буде завршено реновирање просторија апотека у самом граду како би оне могле да крену са радом. Све иде по устаљеној динамици и по ономе што смо ми већ и планирали.“ Ковачевић је додао и да ће апотека која се налази у оквиру Дома здравља дежурати двадесет и четири часа.

На данас одржаној седници председник Ковачевић известио је чланове Општинског већа да општина Горњи Милановац сарађује и развија партнерство са НАЛЕД-ом пар година уназад: „Ми желимо то партнерство да продубимо и развијамо на најбољи могући начин. Оно што је сада значајно јесте да смо ушли у сертификацију повољног пословног окружења, а то је нешто што је јако значајно страним улагачима у нашу државу како би се уверили да ли су сви параметри у Општини онакви каквим их ми представљамо. На нама је да у наредном периоду кроз скупштинске одлуке донесемо нека нова решења и да све што урадимо буде у корист целокупне привреде, не само страних инвеститора.“ Према његовим речима локална самоуправа ће у наредне две године у сарадњи са НАЛЕД-ом радити на сертификацији, радити на мењању скупштинских одлука и на томе да пословно окружење у Горњем Милановцу буде једно од најбољих у Републици Србији.

Previous Одржан светосавски турнир у малом фудбалу под слоганом „Игром до здравља“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I