U SUSRET OBELEŽAVANJU 1. DECEMBRA – SVETSKOG DANA BORBE PROTIV SIDE

Opština Gornji Milanovac podržala je organizovanje „Karavana testiranja“, dobrovoljnog, poverljivog savetovanja i testiranja na ifekciju HIV virusom svih zainteresovanih lica, koja je deo akcije Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ povodom Nacionalne kampanje i obeležavanja 1. decembra Svetskog dana borbe protiv side. Testiranje i savetovanje će se vršiti u deset gradova Srbije, među kojima se našao i Gornji Milanovac, a sprovodiće ga edukovani zdravstveni radnici u „mobilnim medicinskim jedinicama“, odnosno na gradskim trgovima.
Kao predstavnik naše Opštine, događaj će na licu mesta ispratiti Miroslav Milovanović, Pomoćnik Predsednika opštine Gornji Milanovac. On će, zajedno sa predstavnicima Zavoda za javno zdravlje iz Čačka biti domaćin „Karavana testiranja“ u okviru kog će se u petak, 25. decembra, u periodu od 15-18 časova na Trgu Kralja Aleksandra (preko puta upravne zgrade Opštine), u mobilnoj medicinskoj jedinici, vršiti savetovanje i besplatno, poverljivo testiranje na infekciju ovom opasnom bolešću svih zainteresovanih lica.
Kampanju na nacionalnom nivou koordiniše Nacionalna kancelarija za HIV/AIDS Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Previous POČELA IMPLEMENTACIJA PROJEKTA „DRUGA ŠANSA“ U OBRAZOVANJU ODRASLIH