Eng

Es

It

Sp

У току радови на локалном путу у Богданици који повезује четири општине

У току радови на локалном путу у Богданици који повезује четири општине

Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац посетио је данас Месну заједницу Богданица где су у току радови на деоници локалног пута ка засеоцима Кнежевићи и Бајићи.

Припремни радови се обављају на траси пута у дужини од 1140 метара, ширине 2.5 метра, након чега ће бити постављен асфалт.

– После свих радова на инфраструктури са сигурношћу могу да кажем да је ово најплодонија година за општину Горњи Милановац. У току су три велике инвестиције финасиране средствима Владе Републике Србије и то реконструкција пута од Угриноваца преко Шилопаја до Срчаника у дужини од 15 км, затим путни правац од Такова до Прањана 25,5 км. У оба пута улажу се велика средства која се мере у милионима динара.

Почели смо експропријацију за приступну саобраћајницу, укупно око 10 км, а вредност пројекта износиће неколико милијарди. Овај путни правац мештани су издвојили као најприоритетнији, а данас сам имао прилику да сазнам и који су остали проблеми са којима се суочавају. Потрудићемо се да у догледно време побољшамо све оно што можемо на терену – истакао је Ковачевић.

Општина Горњи Милановац из сопствених средстава сваке године финанисира локалне и некатегорисане путеве, локалне са 100%, а некатегорисане у односу три према један, односно општина учествује са 75 процената, а грађани са 25 процената средстава.

– Ми смо чекали једанаест година да се ова деоницa захваљујући председнику општине и сарадницима који су препознали нашу потребу за добрим и квалитетним путем који повезује четири села и четири општине, Косјерић, Пожегу, Чачак и Милановац као и туристичко место Дивчибаре. За наших осамдесет домаћинстава овај пут је од огромног значаја – рекао је Радомир Кнежевић, председник МЗ Богданица.

Вредност инвестиције је 6.721,608,00 динара, а извођач радова је предузеће АР Градња. Предвиђено је да ова деоница буде асфалтирана до краја седмице.-

Previous Расписивање конкурса за суфинансирање мера енергетске санације следеће недеље

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I