Eng

Es

It

Sp

Удружено до лапараскопског апарата за Општу болницу

Удружено до лапараскопског апарата за Општу болницу

Председник општине Дејан Ковачевић присуствовао је са привредницима Горњег Милановца представљању лапараскопског апарата у Општој болници Горњи Милановац. Овај апарат купљен је захваљујућу донацијама компаније „Металац АД“, „Рудник и флотација д.о.д.“, „Спектар“, „ИГ Инвест“ и „Swislion – Takovo“, а посредством и ангажовањем председника општине.

Директор Опште болнице Предраг Шутић рекао је да је овај апарат последње генерације и да ће унапредити рад медицинских радника ове установе:

„Захваљујући овом апарату бићемо у могућности да пратимо савремене токове хирушке науке, како на европском, тако и на светском нивоу. Од Нове године смо почели да се бавимо оперативним збрињавањем тумора дебелог црева и на тај начин смо се уврстили у мали број болница на нивоу Републике Србије који се бави том врстом операције на лапараскопски начин.“ Шутић је додао да је за овакву врсту операција Општој болници била потребна техника последње генерације како због квалитета слике тако и због свих других техничких карактеристика које су потребне код озбиљних и великих операција.

Локална самоуправа односно председник општине Дејан Ковачевић посредовао је између привредника и Опште болнице како би се овај пројекат реализовао и новац прикупио у кратком року. „Привреда је носећи стуб општине Горњи Милановац и моја улога није ништа специфична. Компанија „Металац АД“ предњачи, али и остале компанију у складу са својим могућностима покушавају да кроз друштвено одговорни рад помогну свим институцијама. Овом приликом се свима њима захваљујем и захваљујући њима Горњи Милановац је један од најразвијенијих градова у Републици Србији.“ Ковачевић је посебно истакао спремност хирурга милановачке болнице да освајају нове технологије и да постану лидери у Србији када су у питању нови захвати и нове операције. „Срећан сам што смо успели да овакве видове операција организујемо у Горњем Милановцу. Надам се да ћемо успети да направимо добар договор и са РФЗО како би ове операције ушле на позитивну листу и биле бесплатне за све грађане општине Горњи Милановац“, закључио је на крају председник општине.

Председник „Металац групе“ Драгољуб Вукадиновић рекао је да је ова компанија позната као друштвено одговорна и да када дођу овакви захтеви до договора и сарадње се долази веома брзо: „Металац је милановачка, а европска и светска компанија када је друштвена одговорност у питању. Када дођу овакви захтеви који се тичу побољшања квалитета рада у медицини и хирургији договор постижемо веома брзо. Наш разговор је трајао свега три минута. Ја сам рекао да ћемо ми као компанија обезбедити 1/3 средстава и посаветовао од кога преостала средства да траже како би се склопила финансијска конструкција. Мислим да смо у томе успели и са те стране сам јако задовољан. Металац је јако одговорна друштвена компанија која на годишњем нивоу издваја милион евра за друштвено одговорно пословање.“ Вукадиновић је подсетио на неке раније донације ове компаније Општој болници и нагласио да је „Металац“ сваке године присутан као донатор. Према његовим речима наставиће и у будућности да као друштвено одговорна компанија помажу младе, амбициозне и људе изнад просека, не само у овој већ и у другим областима.

Генерални директор предузећа „Рудник и флотација д.о.о.“ Ацо Илић рекао је да је ова компанија уложила 1/3 од укупне вредности апарата: „Морам да кажем да је процедура око ове донације била веома једноставна и да смо се све договорили у неколико минута.“

Вредност овог лапараскопског апарата је приближно девет милиона динара, а ово је други апарат у Србији ове врсте и спада међу најсавременије. Директор Опште болнице Предраг Шутић захвалио се свим донаторима и председнику општине Дејану Ковачевићу. Посебно се захвалио господину Драгољубу Вукадиновићу који је на неки начин био иницијатор и са својим саветом помогао да се новац што пре прикупи.

Previous Oдржана манифестација „Дај педалу раку“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I