Eng

Es

It

Sp

Укинута ванредна ситуација на делу територије општине Горњи Милановац

Укинута ванредна ситуација на делу територије општине Горњи Милановац

Поводом проглашења ванредне ситуације на делу територије општине Горњи Милановац, данас је одржана седница Штаба за ванредне ситуације, како би се анализирао учинак субјеката ангажованих на отклањању последица узрокованих елементарним непогодама. Такође, чланови Штаба су предложили Одлуку о укидању ванредне ситуације на делу територије општине Горњи Милановац, и то у месним заједницама Гојна Гора, Богданица, Каменица и Прањани, коју је командант Штаба Дејан Ковачевић усвојио.

Директор Јавног предузећа за изградњу Божидар Вучетић рекао је да је ЈП за изградњу било у приправности током ванредне ситуације. Он је истакао да су имали позив из месних заједница Брусница, Коштунићи, Гојна Гора, Богданица и Дружетићи. Последице непогода су саниране у месним заједницама Брусница и Коштунићи, а у преостале три се очекују да радови ускоро буду завршени.

Начелник Општинске управе Дејан Вељовић рекао је да су комисије, формиране 24. јуна, биле на терену и процењивале штету. Евидентирано је 211 оштећених газдинстава на територији месних заједница на којима је била проглашена ванредна ситуација. Оштећена површина је 591 хектар, а укупна вредност оштећења је 113.379.648,00 динара. Вељовић је истакао да штете на објектима нису у потпуности евидентиране, из разлога што још увек пристижу захтеви грађана. Урађени су записници за 66 домаћинстава, а остало је још 40 захтева.

Начелник Штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевић нагласио је добру комуникацију и ефикасност свих субјеката заштите и спасавања који су добро реаговали током ванредне ситуације. Такође, он је предложио да се процена штете изврши и на делу територије где није била проглашена ванредна ситуација, јер су са тих територија пристигле пријаве грађана о насталој штети. Предлог је усвојен, стога ће надлежне комисије наставити са проценом штете и на делу територија на којима није проглашена ванредна ситуација, а процена ће се вршити до 5. јула.

Previous Отворена изложба „Јован Дучић у дипломатији“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I