Eng

Es

It

Sp

Upis prvaka i predskolaca

Upis prvaka i predskolaca

Obaveštenja o upisu predškolske i dece koja polaze u prvi razred osnovne škole, danas su poslata na kućne adrese roditelja, nadležnih obrazovnih ustanova, i na adresu Medicinskog centra u Gornjem Milanovcu.
Na osnovu evidencije kojom raspolaže Opštinska uprava, opštine Gornji Milanovac u školsku images2/2011/2012. godinu na pripremni predškolski program biće upisano 396 mališana, a prvi razred osnovne škole će pohađati 367 učenika. Roditelji, osnosno staratelji, pozivom su zakonski dužni da upis deteta izvrše počev od 20.aprila pa sve do 20.maja tekuće godine, u protivnom biće novčano kažnjeni u iznosu od 5.000 do 25.000 dinara za prekršaj, ukoliko namerno ili bez opravdanog razloga ne upišu dete u naznačene obrazovne ustanove u predviđenom roku.
U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina, odnosno deca rođena u periodu od 1. marta 2004. godine do kraja februara 2005. godine, dok se predškolci u DU „Sunce“ mogu upisati sa navršenih pet i po do šest godina.
Obzirom da je za upis deteta neophodan dokaz o izvršenom zdravstvenom pregledu, kopija lične karte zbog mesta prebivališta roditelja, odnosno staratelja i važeći izvod iz matične knjige rođenih, nadležno odeljenje Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac, olakšalo je upis roditeljima prvaka, tako što je svim upisnicima u prvi razred na kućne adrese uz poziv uputila i besplatan matični izvod iz knjige rođenih, sa čestitkom za srećan i uspešan upis i buduće školovanje.
Tekst obaveštenja o upisu predškolske dece
Tekst obaveštenja o upisu dece koja polaze u prvi razred

Претходни Podruznica Drustva srpsko-ruskog prijateljstva u Gornjem MilanovcuI

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I