Eng

Es

It

Sp

Uređenje Opštine Gornji Milanovac

Uređenje Opštine Gornji Milanovac

Masovna akcija uređenja gradskog i seoskog područja u okviru redovnog prolećnog sređivanja i priprema za proslavu Dana opštine, tema je danas održanog sastanka Predsednika opštine sa predstavnicima Opštinske uprave, inspekcija, Javnog preduzeća za izgradnju, puteva, komunalnog i mesne zajednice. U toku ove akcije, a prema utvrđenoj dinamici, sledi prolećno potkresivanje i zamena oštećenih stabala, saniranje putne mreže i detaljno čišćenje i pranje ulica, uređenje travnatih površina i dečjih parkova, odlaganje neprimerenog odpada i ostale aktivnosti koje treba da doprinesu prolećnom uređenju i održavanju Gornjeg Milanovca kao čiste i uređene opštine. Sve planirane aktivnosti obavljaće se širom opštine uključujući i seoska područja, kao i veća naselja Pranjani i Rudnik.
Prema najavi Predsednika opštine, pored pomenutih redovnih aktivnosti nadležnih službi i preduzeća, 13. aprila će u organizaciji opštine Gornji Milanovac biti započeta akcija čišćenja grada zaposlenih u Opštinskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama, školama, prestavnicima volenterskog centra, GM optimist i ekoloških organizacija, sa pozivom koji važi i za sve građane.
Predsednik opštine je i pismeno apelovao na privredne subjekte, javne ustanove, građanstvo, udruženja i organizacije da ukoliko ima potrebe samostalno urede prostore ispred svojih objekata, fabričkih krugova, stambenih i porodičnih kuća, kako bi opština Gornji Milanovac i dalje održala prepoznatljiv pečat kao čiste i uređene sredine o čemu je svojevremeno i pisao čuveni profesor Jovan Cvijić, rekavši da je Gornji Milanovac „beli labud na zelenom jezeru“.

Претходни Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I