Eng

Es

It

Sp

Уручени уговори о додели грађевинског материјала

Уручени уговори о додели грађевинског материјала

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац уручио је данас Уговоре о додели грађевинског материјала за изградњу и доградњу кућа за расељења лица из Босне и Херцеговине и Хрватске, која живе на територији општине Горњи Милановац. Подељено је укупно пет уговора, у износу од 2.695,957 динара. Средства су опредељења од стране Општине Горњи Милановац и Комесаријата за избеглице.

То су људи који су од дошли још ’95. године у Србију и у наш град, а неки од њих су сада први пут добили финансијску и материјалну помоћ. Последице рата се, као што видите, и даље санирају, данас сам имао прилику да чујем потресне приче ових пет породица и зато је мир једино што Србији може да донесе просперитет. Драго ми је што смо данас помогли овим породицама да уложе у своје куће који су изградили на територији наше општине и што су остали овде, а најлепше што сам чуо је да су неки од њих већ добили и унуке- рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Он је такође истакао да је ово знак захвалности мала помоћ породицама да заврше своја домаћинства која су поново морале да граде, када су избегли са простора бивше Југославије и доселили се у наш крај. Наши суграђани сматрају да је ово значајна финансијска подршка, коју ће искористити за даља улагања у своје куће.

Пуно нам значи, и материјално и психички, да после 27 година неко мисли на нас. Сви ми тежимо бољем животу, напредку и будућности – каже Рајко Вуковић из Дрниша, који данас живи у Калиманићима.

– Искористићу помоћ да довршим кућу на којој сам много радио, цео живот – каже Љубомир Слијепчевић који је пребегао из Крајине и доселио се у Сврачковце.

– Уложићу да довршим део куће, ово ми је први пут да сам се пријавио и да сам добио помоћ, значи пуно, наравно-сматра Зоран Драча који је дошао из Крајине и живи у Брђанима.

Максималан износ по уговору је 550 000 динара и њих двоје је остварило право на ову суму.

Previous Promocija nacrta idejnog rešenja rekonstrukcije Spomen-parka „Brdo mira“

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I