Eng

Es

It

Sp

Ускоро бесплатан превоз за средњошколце и почетак изградње кружне саобраћајнице

Ускоро бесплатан превоз за средњошколце и почетак изградње кружне саобраћајнице

На данашњој, 64. седници Општинског већа, већници су донели закључак о утврђивању предлога одлуке о усвајању Плана детаљне регулације „Кружна раскрсница – Занатски центар“ на укрштању улица Војводе Живојина Мишића и Железничке у Горњем Милановцу. Након доношења, ова важна одлука ће бити упућена Скупштини општине на разматрање и усвајање и уколико добије зелено светло одборника, ући ће се у реконструкцију поменуте кружне саобраћајнице: „ Општина Горњи Милановац је успела да изврши све потребне радње да се на делу државног пута Б категорије изгради кружна саобраћајница. Успели смо да, у не баш кратком временском периоду, урадимо нови План детаљне регулације кружне раскрснице, урадили смо препарцелацију целог простора и уважили смо све примедбе чланова Комисије за планове општине Горњи Милановац, а имали смо и сугестије Јавног предузећа „Путеви Србије“, с обзиром да је тај пут у њиховој надлежности. Надам да ћемо до краја грађевинске сезоне извести све радове и да ћемо у овој години добити кружни ток, како бисмо убрзали проток саобраћаја на делу који представља уско грло и у великој мери успорава саобраћај“, рекао је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

Општинско веће је, поред поменутог, донело и закључак о утврђивању предлога одлуке о изради Плана детаљне регулације „ИВИЦЕ 2“ у Горњем Милановцу. Према речима првог човека општине, у питању је изградња стамбеног блока на Ивицама који ће инвестирати „ИГ ИНВЕСТ“ д.о.о. из Горњег Милановца. Такође, и ова одлука ће бити прослеђена Скупштини општине, разматраће је Комисија за планове, а биће организована и јавна расправа, након чега ће се знати коначан облик изградње овог стамбеног објекта.

Пред већницима се нашла и тачка која се тиче Разматрања нацрта и утврђивања предлога Одлуке о изменама и допунама Одлуке о бесплатном и превозу са попустом у јавном линијском превозу путника на територији општине Горњи Милановац. Ова одлука допуњена је додавањем нове категорије корисника бесплатног превоза – средњошколаца који похађају средњу школу на територији општине Горњи Милановац и који имају пребивалиште у општини, а уколико се ради о расељеним избеглицама, неопходно је да имају боравиште на територији општине. Општинско веће донело је закључак о утврђивању предлога те одлуке и проследило га Скупштини општине разматрање. С тим у вези, Ковачевић је нагласио да ће се бесплатним превозом ублажити терет кућног буџета који средњошколци имају превозом до средњих школа, поготово ако је удаљеност до школе велика: „Такође, покушавамо и да смањимо одлив наших средњошколаца у околне градове. И ове године имамо атрактивне смерове који задовољавају потребе милановачке привреде и ја бих апеловао на све средњошколце да средњу школу завршавају у Горњем Милановцу. Школовањем кадрова који су неопходни нашој општини ћемо најлакше створити нова радна места и то јесте добар начин повезивања привреде, локалне самоуправе и самог образовног система“, истакао је Ковачевић.

На данашњој седници, Општинско веће је донело закључак о давању сагласности на измене финансијског плана Дома здравља Горњи Милановац, Апотеке Горњи Милановац, Установе „Културни центар“, Библиотеке „Браћа Настасијевић“, Музеја рудничко-таковског краја, Туристичке организације општине Горњи Милановац, Центра за социјални рад, као и закључак о давању сагласности на измене и допуне програма пословања ПУ „Сунце“ и Установе „Спортско-рекреативни центар“. Што се тиче Установе „Културни центар“, директор Драган Арсић је истакао да је ова установа добила од општине 1.500.000.00 динара за реализацију првог Сабора виолиниста, који ће се одржати у Прањанима 16, 17, и 18. августа.

Previous Нови сјај Градске тржнице

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I