Ускоро крај радова на изградњи кружног тока “код Тенка”

На данашњој педесетшестој седници општинског већа, усвојене су све тачке дневног реда, које су се већином тицале рада јавних предузећа и установа.

-Донели смо закључке који се превасходно односе на рад јавних предузећа и установа у периоду од 01.01.2023. до 30.09.2023. Буџетска средства су трошена као и што су била опредељена, на законит и праведан начин, тако да су сви корисници имали довољно средстава за исплату зарада, накнада и социјалних давања и свега што иде на терет буџета општине Горњи Милановац. Нагласио бих када су у питању радови на асфалтирању кружног тока „код Тенка“ и његовог пуштања у рад да се завршетак радова очекује 11., 12. или 13. децембра, што у великој мери зависи од временских услова. У плану је да се за поменути период уради и још  400-500 метара првог слоја асфалта трасе од кружног тока ка Такову, што ће бити добра прилика да се изврши и потребно тестирање квалитета асфалта који ће бити постављен за деоницу приступне саобраћајнице. Рок за завршетак радова на изградњи кружног тока је 6.јануар, али по свему судећи радови ће бити завршени 15 до 20 дана пре поменутог рока–  нагласио је Ковачевић.

Саобраћаница од Срчаника до Такова биће отворена за зимски период. Тренутно се ради уподобљавање целе трасе како би се изравнале коловозне траке и саобраћај се одвијао несметано. 

Напоменуо бих да ће општина Горњи Милановац у сарадњи са оркестром „Браћа Дмитровић“ из Горњег Милановца организовати дочек Нове године на Тргу Кнеза Михаила. Наиме, општина је техничка подршка концерту, а концерт је поклон за све Милановчане од чланова оркестра „Браћа Дмитровић“. Као и прошле године, ми ћемо сносити све трошкове у вези са закупом, постављањем, озвучењем и осветљењем бине и ватрометом. Такође и ове године, општина Горњи Милановац у сарадњи са компанијом  „Таково“, поделиће новогодишње пакетиће свој деци из ПУ „Сунце“. Захваљујем се компанији „Таково“ која је заједно са нама организатор тако једног лепог догађаја – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

 

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Радови на асфалтирању улице Младена Жујовића