Eng

Es

It

Sp

Ускоро завршена деоница пута Полом-Рајац

Ускоро завршена деоница пута Полом-Рајац

Да општина Горњи Милановац велику пажњу посвећује побољшању услова живота у сеоским подручјима, доказују рад и улагања у изградњу нове и одржавање постојеће инфраструктуре.

Тренутно се приводе крају радови на деоници пута Полом-Рајац, започети у мају ове године. Та деоница била је затворена задњих 30 година и мештани су морали да обилазе око Горњих Бањана и по 25 км како би стигли до Рајца и, по потреби, кренули пут Љига. Завршетком радова на деоници Полом-Рајац, мештани ће, уместо досадашњег заобилажења, директно излазити на правац Рајац-Љиг.

Председник Месне заједнице Полом Перо Петровић, изнео је председнику општине Дејану Ковачевићу проблеме ове месне заједнице, а тичу се клизишта и несаобраћања аутобуса, који преко 20 година не саобраћа, па су деца ишла пешке у школу. Такође, истакао је да је задовољан динамиком радова на деоници пута Полом-Рајац.

„Председник нам је изашао у сусрет, одмах је сутрадан издао налог да нам се помогне. Решили смо проблем клизишта, аутобус је пре два-три дана кренуо, па тако сваки долазак у Горње Бањане излази у Полом, такав је договор, а људе ћемо обавестити. Захвалио бих се председнику Дејану Ковачевићу, директору Вучетићу и његовој десни руци Дејану Бојовићу, који је ту сваког дана са нама“, рекао је Петровић.

На радовима је ангажована механизација и радна снага Јавног предузећа за изградњу, а према речима директора Божидара Вучетића, дужина рађене деонице пута је 3,7 км, ширина 3,5 км, док ће вредност изведених радова бити преко 2.500.000,00 динара.

„Радови су обухватали ископ земље на проширењу пута, припрему камена у локалном мајдану и каменолому ЈП „Србија шуме“, који су дали сагласност за коришћење камена и на тај начин и сами помогли извођење радова, насипање, планирање и ваљање камена и ископ канала дуж пута“, рекао је Вучетић и додао да је и овог пута остварена изузетна сарадња са мештанима и председником МЗ Полом, што потврђује да се заједничким радом и улагањем брже и лакше стиже до циља.

Previous Одржана литија у Прњавору

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I