Eng

Es

It

Sp

Усвојен буџет општине за 2018. годину

Усвојен буџет општине за 2018. годину

У Великој сали органа општине одржана је петнаеста редовна седница Скупштине општине Горњи Милановац. На дневном реду нашло се осам тачака.

Као прву тачку дневног реда, Скупштина општине донела је Одлуку о буџету општине Горњи Милановац за 2018. годину.

„Успели смо и у новом буџету даодвојимо нешто преко 24% за инвестиције. Преко 330 милиона динара је планирано за ту намену и тоје више него за 2017.годину,а то ће бити тенденција и за пројекцију буџета за 2019.годину, с обзиром да смоте пројекције већ послали Министарству финансија.Оно што јесте кључ свега је да је буџет јасно и добро избалансиран. Нису запостављене ни социјалне категорије којих има у Горњем Милановцу, ни образовање, ни култура, а са друге стране има довољно новца за инвестиције. Удео од 24% буџета јесте пуно новца из општинског буџета, али трудићемо седа за пројекте, о којима сам говорио и данас на Скупштини, првенствено Општа болница у Горњем Милновцу, новац који обезбеђујеВлада Србије буде далеко већи него што је проценат инвестиција из буџета општине Горњи Милановац. Пуно пројеката је у раду и очекујемо њихов завршетак.Судски спорови и пенали из неког претходног периода највише су везани за изградњу Дома културе. Одвојили смо 68 милиона динара као највећи могући износ с обзиром да ће у 2018.години бити разрешен тај Гордијев чвор када су у питању радови на Дому културе. Са нашим правобранилаштвом радимо на томе да тај износ буде мањи и искрено се надам да ћемо успети у томе”, истакао је председник општине Дејан Ковачевић.

Одборници су усвојили Одлуку о јавном линијском превозу путника на територији општине Горњи Милановац.

Такође, Скупштина општине донела је Одлуку о општинским административним таксама.

Усвојене су две тачке дневног реда које се односе на Општинску управу, и то Кодекс понашања службеника и намештеника општине Горњи Милановац и Кадровски план Општинске управе општине Горњи Милановац.

Решењем Скупштине општине дата је сагласности на Статут Музеја рудничко – таковског краја.

Скупштина општине донела је Решење о давању сагласности на измене и допуне програма пословања ЈП за водоснабдевање „Рзав“ Ариље за 2017. годину и Решење о разрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ „Таковски устанак“ Таково испред Савета родитеља.

Previous Нови асфалт у Врнчанима

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I