Eng

Es

It

Sp

Усвојен Извештај о извршењу буџета

Усвојен Извештај о извршењу буџета

Представници Општине Горњи Милановац, представници Војске Србије и представници Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије обележили су данас годишњицу Колубарско-сувоборске битке, полагањем венаца на спомен бисте Војводи Живојину Мишићу, Ђенералу Терзићу, споменику 1300 каплара и на спомен обележја у Бољковцима и тиме одали почаст славним ратницима Колубарско–сувоборске битке.

На бисту Живојина Мишића, венац је у име општине Горњи Милановац положила заменица председника општине Јадранка Достанић.

Колубарска битка или Сувоборска битка је најзначајнија битка између војске Краљевине Србије и Аустроугарске у Првом светском рату. Вођена је у новембру и децембру 1914. године на фронту од преко 200 км. Окончана је успешном противофанзивом коју су извеле снаге Прве армије под командом генерала Живојина Мишића, против бројније и боље опремљене аустроугарске војске, у тренутку када је цео свет очекивао вести о капитулацији Краљевине Србије.

У згради Окружног начелства у Горњем Милановцу за време Колубарске битке налазио се штаб Живојина Мишића из којег је 1914. године издато наређење о почетку Рудничке офанзиве.

Previous Усвојен Извештај о извршењу буџета

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I