Eng

Es

It

Sp

Усвојене све тачке дневног реда данашње десете седнице Општинског већа

Усвојене све тачке дневног реда данашње десете седнице Општинског већа

Данас је у Великој сали Општине Горњи Милановац одржана десета седница Општинског већа .

На седници су разматрани финансијски и извештаји о раду установа и предузећа која послују на територији општине Горњи Милановац.

-Заједничко је за све извештаје да је потрошено мање новца у 2020.години него што је то било буџетски опредељено због саме пандемије корона вируса која је у једном тренутку зауставила живот у Горњем Милановцу-рекао је Дејан Ковачевић, председник Општине Горњи Милановац.

Једна од тачака била је и разматрање Извештаја о раду Општинског правобранилаштва општине Горњи Милановац. У току 2020.године Општинско правобранилаштво бележи 66 правноснажно решених предмета, од чега два парнична пред Вишим судом која су за основ имала потраживање накнаде за грађевинско земљиште у укупном износу од преко 25 милиона динара.

-Врховни касациони суд је донео одлуку о ревизији поступка где смо указивали да су погрешно утврђена чињенична стања и да Општина и ЈКП Горњи Милановац нису криви за насталу штету. Увидели су оно што смо годинама говорили, стали иза нашег становишта и предмет је, по ревизији ,враћен Апелационом суду на поновно разматрање, уз јасно исказане смернице у ком правцу одлука треба да иде-каже Ковачевић. Усвојен је и нацрт Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и Политике руралног развоја Општине Горњи Милановац за 2021.годину.

-Одлуком о буџету Општине Горњи Милановац, од 60 милиона динара,планирана средства која ће се поделити кроз Програм мера износе 54.100, 000,00 динара. И ове године су то мере које су установљене на адекватан начин уз ослушкивање потреба 5400 регистрованих пољопривредних газдинстава,било да су то мала газдинства, она удружена у задруге или она која хоће да усмере своје капацитете на одређене гране пољопривредне производње-рекла је Милка Недељковић, шеф Канцеларије за пољопривреду.

Поред осталих, размотрен је и предлог Решења о расподели средстава за суфинансирање пројеката из области јавног информисања на територији општине у текућој години, као и извештај о раду Локалног омбудсмана за претходну годину, где је закључено да је за само два месеца од када је установљена ова функција, у 10 случајева остварена сарадња између између грађана и Општинске управе која је резултирала реализацијом законских права грађана.

Previous Картице „Цена минус за три плус“ за 2021. годину

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I