Eng

Es

It

Sp

Увећање цене воде неће се одразити на рачуне грађана

Увећање цене воде неће се одразити на рачуне грађана

На данас одржаној седници Општинског већа општине Горњи Милановац осим осталог усвојена је одлука о повећању цене воде за 1 динар по метру кубном, која се неће одразити на рачуне грађана већ искључиво на обавезу ЈКП Горњи Милановац према Рзаву, које је основано од стране пет локалних самоуправа.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац сматра да постоје оправдани разлози за повећање цене воде од стране предузећа „Рзав“ Ариље као што су већи утрошак електричне енергије и повећање зарада у јавном сектроу али и неоправдан попут увођења такси од стране локалних самуправа у Чачку и Ариљу.Ковачевић каже да ће захтевати састанак координационог тела и појашњење на основу чега Јавно предузеће чији је сувласник град Чачак треба Туристичкој организацији Чачка да плати таксу од 2.5 милиона динара.

-Позваћу градоначелника Чачка, господина Тодоровића да организујемо координационо тело и да се договоримо око локалних комуналних такси које су иначе на одлукама градоначелника и скупштина градова и општина, да се не наплаћују нашем регионалном предузећу. Сматрам да нема смисла на такав начин правити велике трошкове нашем Јавном комунланом предузећу. Општина Ариље такође има своје таксе, које ћемо такође гледати да буду укинуте – истакао је председник Општине.

Цена воде биће повећана ЈКП Горњи Милановац за динар по м3, док ће рачуни грађана и овог пута остати непромењени, јер како је нагласио Ковачевић, након тешке године и пандемије која још увек траје свакако није тренутак за поскупљење. ЈКП ће кроз своје редовно пословање амортизовати динар више по кубику који ће морати да плати предузећу Рзав Ариље.

Иначе, на данашњој седници усвојене су све тачке Дневног реда, које ће се пред одборницима Скупштине наћи на следећем заседању.

Previous „Руменко у саобраћају“ са милановачким предшколцима

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I