Eng

Es

It

Sp

Уз мало стрпљења до користи за целу заједницу

Уз мало стрпљења до користи за целу заједницу

Поводом учесталих притужби грађана због интензивних радова које је изводила Електродистрибуција Чачак, на потесу улице Војводе Милана и Курсулине улице, начелница Општинске управе Горица Петровић одржала је састанак са представником овог предузећа Марком Вујичићем и одговорним извођачем на траси постављања високонапонских каблова, Радомиром Тешићем, испред носиоца радова – београдске фирме „Магма“.

По речима Марка Вујичића, реч је о веома важној и уједно највећој инвестицији ЕДБ Чачак на територији Горњег Милановца у последњих пар година, вредној око 20 милиона динара, која обезбеђује алтенативно напајање за све трафостанице највећег капацитета на територији Горњег Милановца. Ово практично значи, да уколико из било ког разлога на класичном напајању дође до квара или прекида, грађани и привреда неће остати без електричне енергије јер је последњим радовима обезбеђено потпуно независно напајање. Радови су у ствари успешан завршетак амбициозног пројекта обезбеђења алтернативног напајања за територију целе наше општине.

Према речима Радомира Тешића, с обзиром да се ради о високонапонским кабловима велике снаге, правила струке захтевала су постављање инсталација у земљу на ниво испод свих других инсталација (водовода, гаса, телекомуникација) и до 2,5 метара испод нивоа улица. Додатна тешкоћа је што техника постављања ових каблова захтева истовремено постављање кабла на дужини од 1 км, што налаже отворене земљане радове на целој дужини трасе све док траје постављање и заштита инсталација.

На местима где није извршено враћање у пређашње стање земљаних радова, у наредним данима извршиће се поновни откоп, због стављања финалних спојница. Ради се о простору испред бутика „Баро“ у Војводе Милана и испред локала код Техничке школе. Ови радови требало би да буду окончани до краја недеље.

На местима где долази до слегања бехатона, пратиће се даље слегање земље које је неминовно због претходног великог убушивања и интервенисати све док се потпуно не доведе у задовољавајуће стање.

ЕДБ Чачак управо врши замену извођача радова на асфалтирању јер први изабрани извођач није испоштовао рок за почетак радова. Радови на асфалтирању неће трајати дуже од пар дана и, према последњој информацији ЕДБ Чачак, треба ускоро да отпочну, а о датуму почетка ће јавност бити обавештена.

Председник општине Горњи Милановац, моли грађане за још мало стрпљења јер радови који се изводе имају велики значај за све грађане и привреду Горњег Милановца, а њихово извођење је могуће само у овом периоду и на начин који захтевају правила струке. На жалост, с обзиром да се ради о центру града који је изразито фреквентан и о најтоплијем делу године, неминовно су скопчана са различитим непријатностима за грађане, али корист за целу заједницу налаже да буду изведени, те апелујемо на добру вољу горњомилановчана до њиховог скорог окончања.

Инспекцијске службе наставиће да прате испуњење договора постигнутог са ЕДБ Чачак и реаговаће у случају потребе.

Претходни Наше мало може бити много за оне који немају нимало

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I