Eng

Es

It

Sp

Већници усвојили нацрт Одлуке о буџету за наредну годину, чекају се предлози грађана

Већници усвојили нацрт Одлуке о буџету за наредну годину, чекају се предлози грађана

Чланови Општинског већа општине Горњи Милановац једногласно су, у року који је предвиђен законом, усвојили нацрт Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за 2019. годину.

Председник општине Дејан Ковачевић буџет за наредну годину окарактерисао је као развојни, пре свега што су њиме планирана огромна средства за улагање у инвестиције: „Желимо да се у Горњем Милановцу следеће године уради највише капиталних инвестиција, пре свега оних када је реч о инфраструктури, али и свих осталих пројеката. У претходном периоду сам најављивао, а сада већ крећемо и са реализацијом реконструкције Опште болнице, реконструкцијом Друге основне школе, нове котларнице на биомасу и гас, очекујемо завршетак водовода Рудник, а крећемо и са градњом приступне саобраћајнице. Такође, завршавамо и пројекат дворца у Такову, радимо на санацији улица и хоћемо да градимо нове улице.“

Образлажући члановима Општинског већа нацрт Одлуке о буџету за наредну годину, председник је рекао ће Општина узети кредит на име дефицита који је овим нацртом предвиђен у износу од 300 милиона динара, а све у циљу побољшања путне инфраструктуре: „Пуно смо разговарали на који начин можемо да побољшамо путну инфраструктуру, превасходно у граду, јер имамо већ доста улица које су оштећене у претходном периоду. Доста се улагало у села, а град је увек негде остајао по страни. Нама је циљ да све градске улице буду адекватне данашњем добу и да буду реновиране. Ми смо већ дали предлог улица које ће се радити, а радиће се много више од тога. У случају улице Николе Луњевице, Општина и Министарство привреде овај посао финансирају са по 50% средстава.“ Ковачевић је такође најавио да ће грађани имати прилику да својим предлозима утичу и помогну када је реч о радовима у инфраструктури: „Новина је да ће на сајту општине Горњи Милановац бити активна и доступна апликација на којој ће грађани моћи да оцењују пројекте који су предложени и да додају неке пројекте за које они мисле да би требали да буду капитални за наредни период. Очекујемо предлоге грађана, да видимо које су то улице које би према њиховом мишљењу требало да буду реконструисане, изграђене или потпуно саниране.“ Он је додао да ће локална власт све предлоге грађана узети у разматрање када се буде доносио коначан буџет за 2019. годину.

Чланови Општинског већа на данашњем заседању усвојили су и предлог Правилника о ближем одређивању услова и потребној документацији ради остваривања права на једнократну помоћ и ово је први документ овакве врсте према коме ће се одлучивати о оваквој врсти помоћи. Председник Ковачевић је рекао да сарадња између претходног директора Центра за социјални рад и локалне самоуправе није била на високом нивоу: „Све те одлуке које су биле на Центру за социјални рад биле су искључиво у надлежности директора. Нови директор, господин Јевтовић, је у сарадњи са стручним службама Општинске управе припремио овај Правилник како би био јаван, транспарентан и доступан свима.“ Основни циљ и разлог за усвајање једног оваквог документа према Ковачевићевим речима, јесте да све буде транспарентно и да јавност увек буде обавештена где сваки динар из буџета општине Горњи Милановац одлази.

На седници Општинског већа усвојен је и предлог Решења о одобравању резервације паркинг места на општим паркиралиштима у Горњем Милановцу, а усвојен је Записник Комисије за утврђивање основа и висине накнаде штете настале услед уједа и напада паса луталица.

Previous Обележен век ослобођења Горњег Милановца у Првом светском рату

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I