VELIKA SALA OPŠTINE TESNA DA PRIMI SVE ZAINTERESOVANE ZA BUDUĆU STRATEGIJU ODRŽIVOG RAZVOJA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

Danas je uspešno okončan prvi Forum partnera za izradu Strategije lokalnog održivog razvoja u Opštini Gornji Milanovac za period 2012-2022. godine, u prepunoj sali opštine Gornji Milanovac. Predsednik opštine, Milisav Mirković otvorio je Forum izražavajući veliko zadovoljstvo zbog velikog odziva i iskazane želje predstavnika milanovačke privrede, javnih preduzeća i ustanova, predstavnika udruženja građana i svih drugih da učestvuju u zajedničkom kreiranju vizije razvoja naše opštine u narednom desetogodišnjem periodu. Prisutne je pozdravio i Đorđe Staničić, Generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština, koja aktivno učestvuje u samom procesu izrade predloga Strategije. On je istakao zadovoljstvo što je baš Gornji Milanovac, nekada među najrazvijenijim gradovima na prostorima bivše SFRJ, ponovo prepoznao značaj strateškog planiranja i aktivnog uključivanja svih relevantnih aktera u cilju napretka i razvoja lokalne zajednice. Predsednik Kompanije „Metalac“ a.d. Gornji Milanovac gospodin Dragoljub Vukadinović rekao je da će Kompanija „Metalac“ aktivno učestvovati u izradi Strategije i da se mora raditi još aktivnije na njenoj realizaciji. Pored g-dina Vukadinovića forumu su prisustvovali i predstavnici drugih kompanija iz Gornjeg Milanovca: Zvezde-Helios, Tetra-paka, Lika, GM TEX-a i drugih.
Među prisutnima je bio i Darko Domanović, načelnik Moravičkog upravnog okruga, koji je takođe pozdravio zajedničko angažovanje lokalne zajednice na izradi Strategije.

Metodologiju izrade buduće Strategije, dinamiku rada i predstojeće korake od ideje, preko nacrta do usvajanja Strategije na forumu je izložio Dragan Nedeljković dok je profil zajednice Opštine Gornji Milanovac izložila Jelena Jovanović. U okviru izlaganja Jelene Jovanović učesnici Foruma su imali prilike da čuju činjenice koje svedoče negativnom priraštaju u našoj opštini i velikom odlivu stanovništva, pogotovo mladih i obrazovanih ljudi. Svi govornici, koji su se smenjivali na raspravi složili su se da je okosnica Strategije dobro planiran održivi ekonomski razvoj i da se negativni pokazatelji priraštaja i migracija radno sposobnog stanovništva moraju ozbiljno shvatiti i učiniti sve da Gornji Milanovac bude mesto gde će ljudi želeti da ostanu, žive i rade.

Previous Prijem delegacije Novogarda povodom četvrtog Međunarodnog dečjeg umetničkog festivala „ZRAČAK VIRI“

Leave Your Comment