Eng

Es

It

Sp

Велико пролећно спремање почиње!

Велико пролећно спремање почиње!

Традиционална пролећна акција општине Горњи Милановац “Уредимо наш град и општину“ одржаће се у суботу 04. априла. Учесници акције окупиће се на градском тргу у 9 сати, када ће бити објављен план активности са локацијама и координарторима.

Милановчани, одазовите се акцији чишћења и уређења града у коме заједно живимо!

Као и сваке године, овом позиву општине Горњи Милановац, одазваће се запослени у Општинској управи, јавним предузећима и установама, представници невладиних организација и удружења грађана, припадника Војске Србије, Полиције, спортски клубови, ученици и просветни радници основних и средњих образовних установа, представници институција и привредних предузећа.

3а све заинтерсоване, Општинска управа је извршила набавку рукавица и џакова за отпад, којим ће се сакупљати немарно бачени папири и други отпад по свим улицама, дечјим парковима, речним коритима и свим јавним површинама. Овом акцијом се, поред чишћења, постиже и подизање свести о значају чисте и уређење животне средине за све грађане Горњег Милановца.

Током централних манифестација при поводом Дана општине, Горњи Милановац посети велики број иностарних и домаћих уважених званица и гостију, милановчани се током априлских дана већ надалеко препознају као добри домаћини, са жељом да јавности прикажу свој град у најбољем издању, односно као грађани који желе уређену средину у којој живе и тиме масовно дају свој допринос самосталним укључивањем у акцију – уређујући сопствена дворишта, улице, па и читава насеља.

Масовна акција чишћења по одређеним деоницама и распоредима биће вршена не само на градском подручју, већ и у већим меснима заједницама Прањанима, Руднику и Такову, као и у оним селима у којима се налазе истурена одељења матичних школа.

Општина Горњи Милановац позива све грађане које су у могућности да се придруже и дају свој допринос у уређењу града и општине, да једним заједничким окупљањем, дружењем и радом постигнемо заједнички циљ да наш град у коме породично живимо и радимо буде чист и пример по уређености у целој Србији.

Наиме, акција представља део активности на генералном пролећном уређењу општине, које су започете још крајем прошлог месеца, а обухватају прање улица, окресивање растиња, сађење украсног цвећа, уређењу травнатих површина, поправку улица, одлагање кабастог отпада и других инфраструктурних и комуналних делатности.

Претходни Програм прославе за 23. април

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I