Eng

Es

It

Sp

За 30 васпитача и помоћно особље стални радни однос у ПУ „Сунце“

За 30 васпитача и помоћно особље стални радни однос у ПУ „Сунце“

Влада Републике Србије одобрила је општини Горњи Милановац да запосли на неодређено време укупно 30 васпитача и помоћног особља у Предшколску установу “Сунце”. Пријемом постојећег кадра у стални радни однос, али и запошљавањем нових људи, значајно ће се допринети бољим условима рада, али и већем задовољству запослених, чиме ће и квалитет услуге бити подигнут на много виши ниво.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац изразио је захвалност ресорном Министарству и министарки Марији Обрадовић, на потезу који доприноси бољем раду и задовољству запослених у ПУ”Сунце”.

-Ово је доказ да држава брине о сваком сегменту нашег друштва без обзира на тешку ситуацију изазвану пандемијом КОВИД 19. Као сто сам висе пута говорио, наш циљ је да свако дете буде уписано у вртић а да би то остварили, поред недостајућих капацитета, потребно је запослити и довољно кадра. Овим одобрењем Владе Републике Србије створила се могућност да се реши статус васпитача који раде у установи и дуже од 12 година а до данас немају решено статусно питање. Такође, на овај начин стичу се и могућности за нова запошљавања- истакао је Ковачевић.

Захваљујући одлуци Владе у ПУ “Сунце” у Горњем Милановцу стални радни однос добиће шесторо са Високом стручном спремом, четрнаесторо са вишом, четворо са средњом и шесторо са нижом стручном спремом.

Previous Одржана пета седница Скупштине општине Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I