За пољопривреду опредељено рекордних 66 милиона динара

Данас је одржана двадесет пета седница општинског већа. Већници су разматрали 15 тачака дневног реда, међу којима се нашао и предлог Јавног конкурса за суфинансирање медија. Конкурс је расписан данас и основним буџетом је у те сврхе опредељено 15 милиона динара. Такође, данас је расписан и Конкурс за финансирање пољопривредне производње на територији општине Горњи Милановац.

Никада већа средства нису издвојена за финансирање пољопривреде, чак 66 милиона динара је опредељено у те сврхе. Од тога преко 60 милиона динара иде директно за субвенције пољопривредним произвођачима. Као што смо и обећали, буџет за пољопривреду се сваке године увећава за десет одсто и мислим да смо у последњих 5 година учинили доста за локални аграрни буџет који је, на величину општине и број становника, сигурно највећи у Србији – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Општински штаб за ванредне ситуације данас је већницима представио свој Годишњи план за 2022. годину који обухвата формирање јединица цивилне заштите, као и извештај о раду Штаба из претходне године, који је председник Ковачевић оценио као врло успешан.

Оно што смо могли да видимо је и извештај за 2021. годину, која нам је због пандемије била тешка година за организацију свих активности на подручју општине Горњи Милановац. Пре свега мислим на лечење оболелих од COVID-19, такође на имунизацију коју смо организовали , али и на ванредну ситуацију која нас је задесила прошлог лета, а то је недостатак воде за пиће због огромне суше. Морали смо брзо да реагујемо, добили смо тада и помоћ од Војске Србије и од Сектора цивилне заштите, тако да смо успешно пребродили ту кризу. Надамо се да таквих проблема више неће бити, убрзано се ради акумулација у Ариљу, профил „Сврачково“ и када се та акумулација заврши, више никада нећемо бити у ситуацији да у току летњих месеци останемо без водоснабдевања – изјавио је председник Ковачевић.

На данашњој седници усвојене су све тачке дневног реда које ће се наћи пред одборницима на следећем заседању Скупштине Општине.

Previous Државни секретар Министарства унутрашњих послова посетио Горњи Милановац

Leave Your Comment